Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Το πράσινο υδρογόνο θα φέρει 320 δισ. λίρες στην οικονομία και 120.000 θέσεις εργασίας

 


Η ανάπτυξη μιας βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου θα μπορούσε να δημιουργήσει 320 δισεκατομμύρια λίρες για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου και να διατηρήσει έως και 120.000 θέσεις εργασίας έως το 2050, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που κυκλοφόρησε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου από το Συμβούλιο Υπεράκτιας Αιολικής Βιομηχανίας (OWIC) και την Ανανεώσιμη Υπεράκτια Ενέργεια (ORE).

Όπως αναφέρεται στο subseauk.com, η έκθεση εξετάζει τη δυνατότητα..

του υδρογόνου να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παροχή της ευελιξίας και της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ενεργειακής εξισορρόπησης, που απαιτούνται για την ενσωμάτωση υψηλών ποσοστών υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα του ΗΒ και την επίτευξη τους στόχους μας για την αλλαγή του κλίματος.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το σωστό επίπεδο δυναμικότητας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και μια ισχυρή βιομηχανική βάση, σε συνδυασμό με κορυφαία ακαδημαϊκή έρευνα παγκοσμίως, για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης, χαμηλού κόστους βιομηχανίας πράσινου υδρογόνου, μιας που παράγει υδρογόνο χωρίς εκπομπές CO2 από ηλεκτρόλυση νερού.

Αυτό θα δημιουργήσει έναν σημαντικό νέο μεταποιητικό τομέα για το Ηνωμένο Βασίλειο και σημαντικές εξαγωγικές ευκαιρίες, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη. Μέχρι το 2050, το πράσινο υδρογόνο από τον υπεράκτιο άνεμο του ΗΒ μπορεί να είναι φθηνότερο από το μπλε υδρογόνο, το οποίο παράγεται από μεθάνιο χρησιμοποιώντας δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

Ωστόσο, για να επωφεληθεί πλήρως από αυτήν την ευκαιρία, η έκθεση απαιτεί κυβερνητική παρέμβαση τώρα και μια νέα εθνική στρατηγική για τη στήριξη της δημιουργίας προσφοράς και ζήτησης στη νέα βιομηχανία. Αυτό περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης, υποστηριζόμενη από κατάλληλες ρυθμίσεις και πολιτική, στοχευμένη έρευνα και ανάπτυξη, και την υποδομή για τη διεξαγωγή επίδειξης και επικύρωσης πλήρους κλίμακας νέων προϊόντων και υπηρεσιών

Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου