Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ !!


Δέκα και πλέον χρόνια μνημονιακής κρίσης στην χώρα μας έφεραν σε κατάσταση απελπισίας τον λαό μας και ως προς τις εργασιακές σχέσεις αλλά ιδιαίτερα προς τις θέσεις εργασίας.

Δινόταν αλλά και δίνεται ένας μεγάλος αγώνας, ώστε να βρεθεί μια θέση εργασίας για να καλύψει κανείς τα απαραίτητα οικογενειακά έξοδα.

Για τους παραπάνω λόγους ευαισθητοποιούμαστε όλοι όταν διακόπτεται μια σχέση εργασίας και βάζει πάλι στην ανασφάλεια αυτούς.. που το βιώνουν. Εν προκειμένω αναφερόμαστε στους εργολαβικούς συναδέλφους που με την λήξη της σύμβασής τους στα ΕΛΠΕ δεν ανανεώθηκε η εργασία τους.

Με τα νέα δεδομένα της πανδημίας COVID 19, το ΕΚΕΔΑ εκτιμά πως η κατάσταση  τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και την ανεργία πολύ πιθανό να έχει μια αυξανόμενη αρνητική εξέλιξη τους επόμενους μήνες. Θέλουμε να σημειώσουμε ότι τα ΕΛΠΕ κατά την διάρκεια του COVID 19 φέρθηκαν στους εργαζόμενους τους και στους εργολαβικούς με υποδειγματικό τρόπο σε σχέση με πολλές άλλες εταιρείες.

Και για αυτό το λόγο ζητάμε να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους, διότι σε κάθε περίπτωση όλο αυτό το διάστημα παρήγαγαν το έργο για τις ανάγκες που είχαν προσληφθεί.

Το ΕΚΕΔΑ θεωρεί σίγουρο πως τα ΕΛΠΕ θα επανεξετάσουν αυτές τις περιπτώσεις και θα πράξουν δικαίως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου