Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Στα 19,5 δις δολάρια εκτιμώνται οι εξαγωγές αερίου του Ισραήλ προς την Αίγυπτο από Λεβιάθαν και Ταμάρ

Από το energypress.gr
Μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου αναμένεται να εξάγει το Ισραήλ από το κοίτασμα Λεβιάθαν προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν εχθές ενεργειακές εταιρείες και μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικότερα, οι εταιρείες διαχείρισης και ανάπτυξης ..
των κοιτασμάτων Λεβιάθαν και Ταμάρ έχουν υπογράψει συμφωνία αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση φυσικού αερίου σε Αιγύπτιο πελάτη. Ισραηλινοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως πρόκειται για την πιο σημαντική συμφωνία που έχει υπάρξει από την εγκαθίδρυση ειρηνικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες το 1979.

Βάσει της τροποποιημένης συμφωνίας, οι εταιρείες ανέφεραν πως η προς πώληση ποσότητα αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν θα είναι διπλάσια, κοντά στα 60 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σε μια περίοδο 15 ετών. Ωστόσο οι εξαγωγές από το παραπλήσιο κοίτασμα Tamar θα μειωθούν σε 25.3 bcm από 32 bcm κατά την ίδια περίοδο.

Να προσθέσουμε δε, πως πηγές της ενεργειακής βιομηχανίας στο Ισραήλ εκτιμούν ότι η αξία του φυσικού αερίου προς εξαγωγή ανέρχεται τώρα σε 19,5 δις δολάρια – 14 δις δολάρια από το Λεβιάθαν και 5,5 δις δολάρια από το Ταμάρ.

Τέλος, ως προς τα κοινοπρακτικά σχήματα των δύο κοιτασμάτων, στο Λεβιάθαν δραστηριοποιούνται η αμερικανική, με έδρα το Τέξας, Noble Energy, η ισραηλινή Delek Drilling και η Ratio Oil, ενώ στο κοίτασμα Ταμάρ η Noble, η Delek Drilling, η Isramco και η Tamar Petroleum.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου