Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η καταψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού δεν άφησε τελικά περιθώρια για παρερμηνείες παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των ''συνδικαλιστών'' του Προεδρείου να βαφτίσουν το μαύρο – άσπρο. Έπειτα από σχεδόν είκοσι μέρες περίεργων συνδιαλλαγών αλλά και πρόθυμων συνδικαλιστών αντιλήφθηκαν τελικά ότι η εντολή των εργαζομένων για εκλογές ήταν ρητή και αμετάκλητη βάζοντας τέλος στις γελοιότητες τους.

Χαιρετίσαμε την επαναφορά στην νομιμότητα με την προκήρυξη των Εκλογών (16 – 17 Απρίλη) για την ανάδειξη νέων Οργάνων του ΠΣΕΕΠ, δε συμφωνήσαμε όμως, με την μεθόδευση στην απόφαση για εκλογές των Εκπροσώπων των Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας μια εβδομάδα αργότερα. Πέραν του πρακτικού ζητήματος ότι ..
οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν στις κάλπες δυο φορές σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, είναι τραγική η προσπάθεια τους να ξαναπαίξουν τα γνωστά παιχνιδάκια των υπολογισμών και των συμμαχιών.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι σε έξαρση ο ιός της ιστορικής παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης. Οι γνωστοί πρόθυμοι αβανταδόροι ''συνδικαλιστές'' της εργοδοσίας ξανάρχισαν να πιπιλούν την χιλιομασημένη καραμέλα των ''συμφωνιών για Προεδρείο'' στην προσπάθεια τους να ανακόψουν την αλλαγή σελίδας που έρχεται μετά από μια δεκαετία στο Σωματείο. Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι πατάνε σε δύο ή τρεις βάρκες για να έχουν ένα συνδικαλιστικό αύριο και ανάλογα με το αποτέλεσμα να σβήσουν μίση και πάθη στο αυριανό μοίρασμα της καρέκλας. Τους λέμε ότι τους μοιραίους και τους άβουλους οι εργαζόμενοι τους βύθισαν βαθιά στην ανυπαρξία τους και δεν εντυπωσιάζονται από κανένα ζωικό βασίλειο που παίζεται σήμερα.

Είναι λυπηρό αυτά που φωνάζαμε τόσα χρόνια να έρχονται δειλά – δειλά στο φως έστω και με καταγγελίες από συναδέλφους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προσπάθειες ωμού εκβιασμού με φράσεις του τύπου ''σε έβαλα στην δουλειά, μου χρωστάς, κ.α.'' και μάλιστα να επιβεβαιώνονται από εν ενεργεία συνδικαλιστές. Τελικά σε αυτή την Εταιρεία τις προσλήψεις ποιος τις κάνει; Ποια είναι τα ανταλλάγματα που παίρνει η Εταιρεία για να επιτρέπει το εμπόριο ελπίδας από τους ''συνδικαλιστές''; Είναι βέβαιο ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές πολλά στόματα θα ανοίξουν και πολλοί εργαζόμενοι ...θα πέσουν από τα σύννεφα.

Προειδοποιούμε και την Διοίκηση της Εταιρείας να μείνει μακριά από την εκλογική διαδικασία σταματώντας τα περίεργα παιχνίδια (μετακινήσεις συναδέλφων, αναβαθμίσεις ημετέρων, κ.α.) ώστε να αφήσει ανεπηρέαστους τους εργαζομένους να ψηφίσουν εκείνους που θα εκπροσωπήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι της Εταιρείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε με ονόματα γιατί φαίνεται ότι τελικά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των βολικά εκλεγμένων ''συνδικαλιστών'' και όχι η Ασφάλεια των εγκαταστάσεων. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Φρόνιμο θα ήταν, ο Διευθύνων Σύμβουλος αντί να απολαμβάνει την θέση του ζητώντας από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταγγείλει στα ΜΜΕ τα σχέδια της κυβέρνησης για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα του Ομίλου. 

Θυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έχουν αποδείξει πολλάκις πως όταν θίγεται η αξιοπρέπεια τους και πλήττονται τα συμφέροντά τους τόσο ως πολίτες αυτής της χώρας όσο και ως εργαζόμενοι στα Διυλιστήρια και αγώνες έχουν δώσει και νικητές έχουν βγει χωρίς να χρειάζεται να τους το ζητήσει κανένας.

Όμως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν να επιλέξουμε με καθαρό μυαλό το δρόμο της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλους να πορευθούν μαζί μας γιατί ο στόχος μας είναι διττός. Από την μια να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αλλάξουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και από την άλλη να υπερασπιστούμε τις εργασιακές σχέσεις και την Ασφάλεια μας. 



                           Δεν έχουμε περιθώρια για πειράματα.
                           
                                                                  Δεν παίζουμε το μέλλον μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου