Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΘΦΑΛΜΙΔΗ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στο Σωματείο μας τους τελευταίους 7 μήνες αλλά και να σας κάνω γνωστές τις δικές μου προθέσεις για το μέλλον.

Όπως γνωρίζετε στο Δ.Σ. του Ιουνίου 2017 παραδώσαμε το προεδρείο σε νέα παιδιά προκειμένου να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση ομαλή, με εμάς τους παλαιότερους να είμαστε από κοντά και να βοηθάμε όπου και εφόσον χρειαστεί. Δυστυχώς όμως ..
το τελευταίο 6μηνο συνέβησαν πολλά και άσχημα γεγονότα που με αναγκάζουν να τα καταγγείλω διότι νιώθω ότι έχω την κύρια ευθύνη απέναντι σας, για αυτούς που πρότεινα για την διαδοχή στο Σωματείο. Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες ενός τόσο μεγάλου και ισχυρού Σωματείου όπως είναι ο ΠΣΕΕΠ. Τα πρώτα δείγματα εμφανίστηκαν όταν αποφασίσαμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου Αυγούστου και Οκτωβρίου για θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας (σύμφωνα με το πρόγραμμα Δράσης-Αφιερωμένη η επόμενη 3ετία στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας λόγω και του σοβαρού Δυστυχήματος του Μαϊου 2015), όπου κυρώθηκαν από την Γενική Συνέλευση με το υψηλό ποσοστό του 65% υπέρ, που στο άκουσμα της απόφασης ως παράνομη από το Δικαστήριο όχι μόνο δεν ασκήσαμε το Δικαίωμα της κάλυψης της απεργίας από τις υπερκείμενες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (Εργ. Κέντρα- Ομοσπονδία Ενέργειας), όχι μόνο δεν προσφύγαμε στο ΚΕΠΕΚ-ΕΛΙΝΥΑΕ όπως αποφασίσαμε αλλά μετά από μια εβδομάδα η δικαίωση μας ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τους φόβους και τις ανησυχίες μας όταν η ίδια η Εταιρεία από μόνη της αποφάσισε να σταματήσει τον FCC στις ΒΕΑ (Νο 2 στα αιτήματα μας). Παρότι τα γεγονότα μας δικαίωσαν, εμείς ουσιαστικά πουλήσαμε στην Εταιρεία την απεργία (δηλ. πουλήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε το 65% των συναδέλφων μας) με αποτέλεσμα αντί να στριμώξουμε την Εταιρεία για να προχωρήσει τα θέματα ασφάλειας της δώσαμε την ευκαιρία να δείξει ότι αυτή με δική της πρωτοβουλία και υπευθυνότητα σταμάτησε το Εργοστάσιο προκειμένου να επισκευάσει το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στις Βάνες του FCC.

Βέβαια ανάλογο μεγάλο πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει με την μη εφαρμογή του νέου αυστηρότερου κανονισμού για τα Ρυμουλκά που η ίδια η Εταιρεία ανακοίνωσε μετά από μελέτη που έκανε, όπως επίσης συνεχίζει να υπάρχει το θέμα του Διαγωνισμού των Γερανών και μιας σειράς άλλων σοβαρών θεμάτων που άπτονται της ΕΣΣΕ και του Εσωτ. Κανονισμού όπως το φαγητό κ.α.

Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησαν οι συναγωνιστές και συντροφοί μου (κάτι που δεν έκαναν οι αντίπαλοι μου επί τόσα χρόνια και η Εταιρεία), έναν πόλεμο εναντίον μου με προσπάθεια σπίλωσης μου, Διαβολής και μη ενημέρωσης μου για τα εργασιακά θέματα.

Τους τελευταίους μήνες του περασμένου Έτους επιχείρησαν την συνδικαλιστική και πολιτική μου εξόντωση θέλοντας να με βγάλουν από την μέση διότι με τις παρεμβάσεις μου τους χαλούσα τα σχέδια ενόψει μάλιστα και της επερχόμενης Ιδιωτικοποίησης.

Μιας ιδιωτικοποίησης που για να γίνει δεν πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις από το Σωματείο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων και αυτό για να συμβεί πρέπει να τους απενεργοποιήσουμε.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού επιχειρήθηκε σε 2 συνεδριάσεις της Ενιαίας, των 10 εκλεγμένων Συνδικαλιστών στην μεν πρώτη να με εξωθήσουν σε παραίτηση και στην δε δεύτερη είχαν αποφασίσει την διαγραφή μου από την παράταξη που εγώ ίδρυσα.

Δυστυχώς για αυτούς δεν τους βγήκε, γιατί η παράταξη της Ενιαίας δεν είναι η καμαρίλα των 10 εκλεγμένων αλλά οι 160 περίπου υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές του ΠΣΕΕΠ.

Στις συνελεύσεις της παράταξης που ακολούθησαν ενημέρωσα τα στελέχη της Ενιαίας για το τι συμβαίνει παρότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης κάτω από το χαλί όλων των προβλημά- των.
Συναδέλφισσες-φοι,

Πέραν των παραπάνω θεμάτων υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία είτε είναι θέματα υλοποίησης της ΕΣΣΕ, είτε είναι θέματα προσλήψεων, μονιμοποιήσεις εργολαβικών που συμφωνήθηκαν από το 2016 (Δήλωση Συμφωνίας). θέματα εφαρμογής ΕΣΣΕ, θέματα καθημερινότητας κ.α. που βαλτώνουν και πολλές φορές χάνονται κεκτημένα λόγω της απραξίας και της ανικανότητας αυτών που τα διαχειρίζονται.

Πιστεύω ότι μετά από 30 χρόνια ενεργής Συνδικαλιστικής Δράσης στην πρώτη γραμμή και τα τελευταία 10 χρόνια έχοντας την ευθύνη της Διοίκησης του Σωματείου μπορώ να λέω ελεύθερα την γνώμη μου και να παρεμβαίνω όποτε και όταν χρειάζεται.

Γράφοντας αυτή την ανακοίνωση παράλληλα θέλω να αναλάβω και την ευθύνη που έχω απέναντι σας διότι υπέδειξα ανθρώπους που δεν είναι άξιοι να διαχειριστούν τα τόσο σοβαρά θέματα που μας απασχολούν διότι εσείς στις τελευταίες εκλογές του ΠΣΕΕΠ εμένα εμπιστευθήκατε ως πρόεδρο για την 3ετία που τρέχει. Ομολογώντας λοιπόν ότι έκανα λάθος στις επιλογές μου αυτές και νιώθοντας το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σας, Δηλώνω ότι θα είμαι παρών και ενεργός στα Συνδικαλιστικά Δρώμενα του Σωματείου και με την βοήθεια σας θα προσπαθήσω να διορθώσω το λάθος που έκανα.

Έχοντας ηθική υποχρέωση γιατί εσείς με αναδείξατε και με φθάσατε πολύ ψηλά.
Με όλους εσάς μεγαλουργήσαμε και κάναμε τα αδύνατα-δυνατά κόντρα στα Μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις ατομικές συμβάσεις, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Στους μόνους που χρωστάω είστε όλοι εσείς οι εργαζόμενοι τα μέλη του ΠΣΕΕΠ.

Πιο έμπειρος και πιο σοφός από τα λάθη μου σας καλώ σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις νέες προκλήσεις που έρχονται (πριν να είναι αργά), με γοργούς ρυθμούς που είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση (πώληση) των ΕΛΠΕ.

Τέλος με αυτή την ανακοίνωση θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους συναδέλφους για το τι συμβαίνει για να μην γίνονται βορά του κάθε πικραμένου, καρεκλοκένταυρου που νομίζει ότι είναι ιδιοκτήτης των κατακτήσεων των Εργαζομένων.

Προκαλώ επίσης όλους τους κάθε λογής Ανήθικους Διαβολείς εάν έχουν στοιχεία που να με ενοχοποιούν να τα παρουσιάσουν ενώπιων των συναδέλφων μου Δημόσια και με Διαφάνεια και όχι με καμαρίλες και Ανήθικους τρόπους, αλλιώς θα είναι κοινοί ψεύτες και Συκοφάντες και τον λόγο θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου