Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Αρκούδες στην Αρκτική και πιγκουίνοι στην Ανταρκτική κατατροπώνουν την κλιματική προπαγάνδα.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Νήσος Βράνγκελ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Θάλασσα Τσούκτσι και στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα και είναι από τους πιο απομακρυσμένους προστατευόμενους δρυμούς σε ολόκληρη τη Ρωσία. Το καλοκαίρι αποτελεί τουριστικό προορισμό για όσους θέλουν να θαυμάσουν την άγρια ζωή και το φετινό Σεπτέμβρη κάποιοι τουρίστες ήταν πολύ τυχεροί, καθώς τα άσπρα σημάδια στην πιο πάνω εικόνα δεν είναι πάγος, δεν είναι πρόβατα, είναι τουλάχιστον ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΜΙΑ (181) πολικές αρκούδες (και κατ' άλλους 230) συγκεντρωμένες στο..
ίδιο σημείο, απολαμβάνοντας την αφθονία τροφής που προσέφερε μια νεκρή φάλαινα.



Οι φωτογραφίες, που τράβηξαν οι Ρώσοι τουρίστες σε περιοχή που είναι ελεύθερη από πάγο, δείχνουν μεγάλες, καλοταϊσμένες αρκούδες, κάποιες με τα μικρά τους, δυο μάνες μάλιστα είχαν από τέσσερα αρκουδάκια, κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο, που σίγουρα δεν θα συνέβαινε αν υπήρχε έλλειψη τροφής. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Σιβηρίας, που ...
μετέδωσαν τις ιστορικές στιγμές, οι τουρίστες, που επέβαιναν στο πλοίο Akademik Shokalskiy, αρχικά νόμιζαν πως έβλεπαν κοπάδι με πρόβατα και μόνο όταν πλησίασαν κοντά κατάλαβαν πως πρόκειται για αρκούδες.



Η προπαγάνδα εδώ και χρόνια διαδίδει πως η έλλειψη πάγου λόγω "ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης" θα είναι καταστροφική για τις πολικές αρκούδες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, που οι πάγοι έχουν λιώσει για το καλοκαίρι και αναμένονται να ξαναεμφανιστούν το Νοέμβριο, οι αρκούδες μόνο πεινασμένες δεν φαίνονται, καθώς χαίρουν άκρας υγείας και μάλλον δίαιτα χρειάζονται! 


Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του πλανήτη, χιλιάδες πιγκουίνοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο γενοκτονίας, όχι επειδή έλιωσαν οι πάγοι, αλλά, αντίθετα, λόγω του ασυνήθιστα πολύ πάγου! Γάλλοι ερευνητές που παρακολουθούν μια αποικία με 18 χιλ. ζεύγη πιγκουίνων Adelie στην Ανατολική Ανταρκτική διαπίστωσαν πως στην εαρινή αναπαραγωγική περίοδο μόλις δυο κλωσόπουλα κατάφεραν να επιβιώσουν.

Το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνων τρέφεται με μια ποικιλία γαρίδας κι ο ασυνήθιστα πολύς φετινός πάγος ανάγκασε τους γονείς ν' απομακρυνθούν απ' τις φωλιές για να βρουν τροφή, με αποτέλεσμα τα κλωσόπουλα να πεινάσουν και να παγώσουν. Παρόλο που ο πλανήτης δήθεν "υπερθερμαίνεται", φέτος ο πάγος δεν έλιωσε μπροστά στην αποικία κι αυτό είχε καταστροφικές συνέπειες στην αναπαραγωγή.

Πριν 4 χρόνια η ίδια αποικία είχε 20.196 ζεύγη και δεν κατάφερε να μεγαλώσει ούτε ένα κλωσόπουλο, καθώς ο συνδυασμός πάλι εκτεταμένου πάγου, βροχής σε περίοδο υψηλότερης θερμοκρασίας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας έκανε τα κλωσόπουλα να παγώσουν.

Φυσικά οι αρκούδες της Αρκτικής και οι πιγκουίνοι της Ανταρκτικής αγνοούν την κλιματική προπαγάνδα και αδιαφορούν πλήρως για τους πάγους, που όλο λιώνουν το καλοκαίρι κι όλο εκεί συνεχίζουν να βρίσκονται τον επόμενο χειμώνα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας παραμυθιάσουν πως "οι πάγοι λιώνουν", μπορείτε αν τους ρωτήσετε: "στις αρκούδες το είπατε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου