Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Νορβηγία: Η κοινή γνώμη ανοιχτή στον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου για την προστασία του περιβάλλοντος

Από το naftemporiki.gr
Οι Νορβηγοί εμφανίζονται δεκτικοί στον περιορισμό της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να περιορίσουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, για λογαριασμό μίας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της σκανδιναβικής χώρας.

Συγκεκριμένα, το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα συμφωνούσε με τον περιορισμό, ενώ το 42% θα διαφωνούσε, και το 14% εμφανίστηκε αναποφάσιστο.

Ο επικεφαλής της Greenpeace Νορβηγίας, Τρουλς Γκούλοφσεν, χαρακτήρισε..
τα αποτελέσματα θετικά και αισιόδοξα, ως ένδειξη της αυξανόμενης περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν τη βαρύτητα του διπλού ρόλου της Νορβηγίας ως κράτος με περιβαλλοντική συνείδηση και ταυτόχρονα ως παραγωγός πετρελαίου», δήλωσε.

Αντίθετα, ο Τόμι Χάνσεν, Διευθυντής Επικοινωνιών και Βιομηχανικής Πολιτικής της Νορβηγικής Ένωσης Πετρελαίου και Αερίου, σχολίασε με έμφαση ότι η έρευνα κάνει μια μη ρεαλιστική υπόθεση, υπονοώντας ότι η μείωση της νορβηγικής παραγωγής θα επηρέαζε τη συνολική παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Χάνσεν επισήμανε επίσης ότι η νορβηγική παραγωγή είναι πιο ασφαλής και πιο φιλική προς το περιβάλλον από αυτή των άλλων κρατών.

Η έρευνα έδειξε ότι οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες τείνουν περισσότερο προς το «όχι», με την πλειοψηφία των ατόμων ηλικίας 40-59 ετών να τίθεται κατά του περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου. Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι η έρευνα έδειξε διαμετρικά αντίθετες κατανομές στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Συγκεκριμένα, το 52% των γυναικών θα δεχόταν τον περιορισμό της παραγωγής, ενώ το 29% θα ήταν αντίθετο. Από την άλλη, το 36% των ανδρών θα αποδεχόταν τον μετριασμό της παραγωγής πετρελαίου, ενώ το 54% όχι.

Η Νορβηγία είναι η 14η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, με παραγωγή 1,9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου