Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε σήµερα 4.8.2017 έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ, όπου συζητήθηκαν τα θέµατα ασφαλείας στις Λιµενικές Εγκαταστάσεις του Νότου (ΒΕΑ – ΒΕΕ).
Μετά τον πολύµηνο αγώνα που έδωσε το Σωµατείο για θέµατα Ασφάλειας, για Ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας στον παλαιό προβλήτα και για το Νέο Κανονισµό ΕΛΠΕ (ΒΕΑ – ΒΕΕ) για τις προδιαγραφές ρυµουλκών πρόσδεσης/ απόδεσης/ επιφυλακής ΕΛΠΕ, ξεκίνησαν ..
οι εργασίες εκσυγχρονισµού του παλαιού προβλήτα µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα και καταρτίστηκε Κανονισµός ΕΛΠΕ (ΒΕΑ – ΒΕΕ) για τις Λιµενικές Εγκαταστάσεις Νότου, και συγκεκριµένα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Πάχη, ενώ αντίστοιχος κανονισµός εφαρµόζεται ήδη από το 2012 στις λιµενικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Παρά την απόφαση της ∆ιοίκησης των ΕΛΠΕ για εφαρµογή του ως άνω Νέου Κανονισµού ΕΛΠΕ (ΒΕΑ-ΒΕΕ) από 1.8.2017, η ∆ιοίκηση µε νεότερη απόφασή της ανέστειλε την εφαρµογή του ανεξήγητα.
Επειδή η αναστολή εφαρµογής του ως άνω Κανονισµού στις Λιµενικές Εγκαταστάσεις Νότου εγκυµονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζοµένων, το Σωµατείο µας στο πλαίσιο της από 18.5.2017 απόφασης του Γενικού Συµβουλίου του και µε την από 4.8.2017 απόφαση του ∆.Σ. του Σωµατείου µας αποφάσισε οµόφωνα για την κατάθεση µηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα, για να διερευνηθούν οι αιτίες της αναστολής αυτής και την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων ως εξής:

Α. δυο (2) 24ωρων προειδοποιητικών απεργιών των εργαζοµένων στους προβλήτες
(Λιµενικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Πάχης):
- η πρώτη από την Παρασκευή 11.8.2017 και ώρα 07:00 π.µ. έως Σάββατο 12.8.2017 και ώρα 06:59 π.µ., και
- η δεύτερη από την ∆ευτέρα 14.8.2017 και ώρα 07:00 πµ έως Τρίτη 15.8.2017 και ώρα 06:59 πµ,

Β. δύο (2) 48ωρων προειδοποιητικών απεργιών των εργαζοµένων στους προβλήτες
(Λιµενικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Πάχης):
- η πρώτη από την Παρασκευή 18.8.2017 και ώρα 07:00 π.µ. έως Κυριακή 20.8.2017 και ώρα 06:59 π.µ., και
- η δεύτερη από την Κυριακή 20.8.2017 και ώρα 07:00 πµ έως Τρίτη 22.8.2017 και ώρα 06:59 πµ,

Γ. δυο (2) πενθήµερων απεργιών των εργαζοµένων στους προβλήτες (Λιµενικές
Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Πάχης) που θα ξεκινήσουν: 
-η πρώτη την Τρίτη 22.8.2017 και ώρα 07:00 πµ και θα λήξει την Κυριακή 27.8.2017 και ώρα 06:59 πµ, και
-η δεύτερη θα ξεκινήσει την Κυριακή 27.8.2017 και ώρα 07:00 πµ και θα λήξει την Παρασκευή 1.9.2017 και ώρα 07:00.

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ:

Την άµεση εφαρµογή του Νέου Κανονισµού ΕΛΠΕ (ΒΕΑ – ΒΕΕ) για τις προδιαγραφές ρυµουλκών πρόσδεσης/ απόδεσης/ επιφυλακής ΕΛΠΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συνεδρίαση του ∆.Σ. ορίστηκε στις 9:00 π.µ. και ζητήθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις παράταση 2 ωρών, όπως συνηθίζεται άλλωστε όταν είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραµµατείας. Έπειτα από 23 λεπτά (;;;!!!) οι συνάδελφοι όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι αποχωρούν, χωρίς να εξηγούν τους λόγους, προσπαθώντας να πλήξουν (;;;) τον θεσµό, αρνούµενοι να συµµετέχουν σε µια τόσο κρίσιµη για την ασφάλεια των εργαζοµένων και των εγκαταστάσεων διαδικασία.
Η ενέργειά τους ποιους εξυπηρετεί;;; Σίγουρα, όχι τους εργαζόµενους. Τους αφήνουµε στην κρίση των εργαζοµένων.
Περίεργη έως ακατανόητη και συνάµα επικίνδυνη είναι και η στάση της ∆ιοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία µε το πισωγύρισµα της εφαρµογής του νέου Κανονισµού εκθέτει τον εαυτό της και το χειρότερο, τους εργαζόµενους και τις εγκαταστάσεις σε σοβαρότατους κινδύνους.
Φαίνεται ότι ξέχασε τους νεκρούς συναδέλφους, πριν λίγα χρόνια, στις λιµενικές εγκαταστάσεις των ΒΕΘ.
Με την επιλογή της αναστολής του νέου Κανονισµού παρατείνουν την ανασφάλεια και εξυπηρετούν συµφέροντα µερίδας πλοιοκτητών ρυµουλκών, οι οποίοι δουλεύουν µε εντελώς ακατάλληλα µέσα, χωρίς δυνατότητα πυρόσβεσης και ελκτικής δύναµης, που εάν εφαρµόζανε το νέο Κανονισµό θα τα πήγαιναν στο σκραπ.
Κατά τ’ άλλα, «πληρώσαµε τους Αµερικάνους για την ολιστική ασφάλεια και τις γυαλιστερές αφίσες».

Κύριοι της ∆ιοίκησης,

Σας καθιστούµε υπεύθυνους για οτιδήποτε συµβεί από εδώ και στο εξής.
Σας καλούµε άµεσα να ανακαλέστε την τελευταία απόφασή σας. Θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη µε τη µηνυτήρια αναφορά που καταθέτουµε στον Εισαγγελέα και σας καλούµε, πριν είναι πολύ αργά και θρηνήσουµε νέα θύµατα, να εφαρµόσετε άµεσα το νέο Κανονισµό. 

∆ιαφορετικά, θα µας βρείτε απέναντι.

Καλούµε όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και σύντοµα θα ανακοινώσουµε δράσεις και ενέργειες γύρω από τα λοιπά θέµατα Ασφαλείας που χρονίζουν σε όλες τις εγκαταστάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου