Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Delek Drilling: Σπουδαία κίνηση οι έρευνες υδρογονανθράκων της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Η ισραηλινή Delek Drilling θεωρεί τις έρευνες υδρογονανθάκων της Άγκυρας στη Μεσόγειο ως σπουδαία κίνηση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιόσι Άμπου, στο πρακτορείο Αναντολού την Παρασκευή.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Delek είναι πρόθυμη να μοιραστεί την εμπειρία της με τους Τούρκους και να επενδύσει στην έρευνα και παραγωγή.

Σημειώνεται ότι..
η Τουρκία ξεκίνησε το νέο της ερευνητικό πρόγραμμα στη Μεσόγειο στις 21 Απριλίου μέσω της χρησιμοποίησης του πλοίου Μπάρμπαρος για σεισμικές έρευνες.

Επίσης, ο Άμπου μίλησε για το θέμα του Λεβιάθαν, λέγοντας ότι "μιλάμε πλέον για μια δεύτερη φάση του σχεδίου που θα συνίσταται από είτε έναν αγωγό προς την Αίγυπτο είτε προς την Τουρκία και αυτός είναι ο λόγος που επισκεπτόμαστε την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα συχνά".

Πρόσθεσε ότι το ισραηλινό αέριο θα ήταν μια αξιόπιστη και νέα πηγή εφοδιασμού για την τουρκική αγορά. Τέλος, τόνισε ότι οι δύο αγορές ταιριάζουν καλά μεταξύ τους διότι στην Τουρκία η κορύφωση της ζήτησης για αέριο παρατηρείται το χειμώνα, ενώ στο Ισραήλ το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου