Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συνδικαλιστική Αναγέννηση Πλαίσιο ΕΣΣΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακοινωση
Από το pseep.gr
1.Κατάργηση της καταβολής του 60 και 80% των ετήσιων τακτικών µικτών αποδοχών για τους Νεοπροσλαµβανόµενους για τα 2 πρώτα έτη της πρόσληψής τους.

2.Αύξηση του ποσοστού της Εργοδοτικής Εισφοράς για τους Νέους Ασφαλισµένους µετά την 01.01.1993 στο Οµαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραµµα από 2,5% σε 4%.

3.Επαναφορά της...
25ετίας και ένταξη στο Μισθολογικό Κλιµάκιο 9.

4.Αύξηση από 2 σε 2,5 συνολικούς µικτούς µηνιαίους µισθούς αποζηµίωσης στο Οµαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραµµα.

5.Χορήγηση του Επιδόµατος Αυξηµένων Οικογενειακών Βαρών για τέκνα έως 20 και 27 ετών αντίστοιχα, λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα.

6.Αύξηση της Άδειας για σοβαρούς προσωπικούς λόγους (ΑΜΑ) από 8 σε 12 ώρες.

7. OXI στις αδιαφανεις διαδικασιες προσληψεωνγια τεκνα ∆ΙΕΥΘΥΝΤΩΝ και ΣΥΝ∆ΙΚΑΛΙΣΤΩΝ Συµµετοχη των τεκνων αυτων των κατηγοριων στην διαδικασια των προσληψεων και µονο (οτι ισχυει για ΟΛΟΥΣ )

8.Σε περίπτωση θανάτου του εργαζοµένου εν ενεργώ υπηρεσία, το ∆Σ της Εταιρείας αποφασίζει την πρόσληψη µέλους οικογενείας, εντός τριµήνου.

9.Χορήγηση του Επιδόµατος «Master” πλέον του Επιδόµατος «Πενταετούς φοίτησης»σε όλους τους ∆ιπλωµατούχους Μηχανικούς (και όχι σε όσους έχουν προσληφθεί από την 01.08.2011). Υπολογισµός των Επιδοµάτων Πενταετούς φοίτησης/Master σεμ ποσοστό 7% επί του 8ου Μισθολογικού Κλιµακίου, αντί του 9ου ΜΚ που ισχύει σήµερα (αφού πλέον η ένταξη γίνεται στο 8ο
 ΜΚ).

10.Για τους Πτυχιούχους ΤΕΙ, διεύρυνση του καταληκτικού τους κλιµακίου στο Μισθολογικό Κλιµάκιο ∆.

Εφαρµογή του Technical Ladder µε συµφωνηµένους τρόπους και κανόνες µε το ΠΣΕΕΠ. (Η µέχρι σήµερα εφαρµογή από τους διοικούντες γίνεται αλά καρτ και µε αόριστα-«φωτογραφικά» κριτήρια).

Σε θεσµικό επίπεδο προτείνονται :

A. Θεσµοθέτηση ενός οργάνου µε εκπροσώπους της ∆ιοίκησης και του Σωµατείου το οποίο θα συνεδριάζει κάθε εξάµηνο για την αξιολόγηση των Οργανογραµµάτων.

B. Τα 3 µέλη του Σωµατείου στο Υπηρεσιακό Συµβούλιο να είναι αιρετά, µε πανελλήνιες εκλογές, µαζί µε τον Ετήσιο Απολογισµό του ΠΣΕΕΠ.

Γ. Οι Εκπρόσωποι των εργαζοµένων στο ∆Σ ΕΛΠΕ, να υποχρεούνται σε ενηµέρωση µετά από κάθε συνεδρίαση του ∆Σ της Εταιρείας. Συµµετοχή 10% από την µηνιαία αποζηµίωσή τους από τις συνεδριάσεις του ∆Σ ΕΛΠΕ, στο λογαριασµό του ΠΣΕΕΠ.
Το ποσό αυτό θα γίνεται χρήση µετά από απόφαση του ∆Σ ΠΣΕΕΠ, για σηµαντικά θέµατα υγείας των εργαζοµένων ή µελών της οικογενείας τους.
∆. Σύσταση Επιτροπής ΠΣΕΕΠ (µε συµµετοχή όλων των Παρατάξεων) και Εταιρείαςµε σκοπό την εύρεση τρόπου διασφάλισης του πριµ των εργαζοµένων. Συνεργασία για αυτό το σκοπό του ΠΣΕΕΠ µε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

 Χανιώτης Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου