Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Από το kostasxan.blogspot.gr
Σχέδιο του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τον νέο υποθαλάσσιο εν μέρει Αγωγό Φυσικού Αερίου “ALEXANDERTHE GREAT STREAM”, με τις συνδέσεις του σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – Ένα έργο που θα προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και πολύ μεγάλο οικονομικό, εθνικό και γεωπολιτικό όφελος σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα διασφαλίσει οριστικά με άφθονη φθηνή και οικολογική ενέργεια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική ανάπτυξη

Τεράστια θα είναι τα έσοδα και τα οφέλη Κύπρου και Ελλάδας και από τον εν μέρει υποθαλάσσιο, νέο Αγωγό Φυσικού Αερίου που μπορεί να κατασκευασθεί, αλλά και του Ισραήλ και της Ευρώπης κυρίως, που θα εξασφαλίσει μια ασφαλή και αδιατάρακτη οδό ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο, μέσα από χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα!
Την ώρα που η πραγματοποίηση του χερσαίου Nabucco θεωρείται μάλλον..
αβέβαιη, η κατασκευή του νέου Αγωγού «Μέγας Αλέξανδρος» (ALEXANDER THE GREAT STREAM), όπως τον ονομάσαμε, που θα τροφοδοτείται από τα νέα, φρέσκα και τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίουΙσραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση! Πολύ περισσότερο επειδή σε αυτόν θα μπορούν να συνδεθούν οι αγωγοί της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Αιγύπτου και της Λιβύης, προσφέροντας για πάρα πολλές δεκαετίες φθηνή και οικολογική ενέργεια στην Ευρώπη!
Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι εγκαταλείπεται διεθνώς η πυρηνική ενέργεια και θα κλείσουν σταδιακά αρκετά εργοστάσια και στην γηραιά ήπειρο, η οποία όμως αυξάνει ολοένα τις ανάγκες της σε ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα το τεράστιο σχετικά κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου (100 δολάρια) σε σχέση με ένα ισοδύναμο ενεργειακά «βαρέλι» φυσικού αερίου (15 δολάρια σε σημερινές του 2012 τιμές), θα δημιουργήσει μεγάλη ζήτηση φυσικού αερίου, το οποίο εκτός απόφθηνότερο είναι και εντελώς οικολογικό!
Η κατασκευή του από κοινοπραξίες Ελλαδικών, Κυπριακών, Ισραηλινών και άλλων ξένων εταιριών, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς και θα ζωντανέψει την ελληνική οικονομία!
Η σημασία του θα είναι ανεκτίμητη οικονομικά, εθνικά και γεωπολιτικά για όλους!
Περισσότερο όμως για την ίδια την Ευρώπη, που θα έχει τον δικό της Ευρωπαϊκό καθαρά Αγωγό! Τον «Μέγα Αλέξανδρο»!
Πόσο μάλλον που ο «Μέγας Αλέξανδρος» θα έχει να μεταφέρει τουλάχιστον 15 φορές περισσότερο φυσικό αέριο από εκείνο που υπάρχει στο Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν(1,2 τρισ. m3 ) και σχεδιάστηκε αρχικά να μεταφερθεί στην Ευρώπη με τον Nabucco,καθώς οι συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζονται από τους Αμερικανούς σε σχεδόν 15 τρισ. m3, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου