Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

SOS από τον κλάδο της ενέργειας στη Β. Θάλασσα- Προβλέπει 80% πτώση των επενδύσεων ως το 2017

SOS από τον κλάδο της ενέργειας στη Β. Θάλασσα- Προβλέπει 80% πτώση των επενδύσεων ως το 2017
Οι επενδύσεις για την άντληση πετρελαίου για φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να καταγράψουν σημαντική πτώση, ακόμα και κατά 80% μέχρι το 2017, λόγω της μεγάλης πτώσης που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επενδύσεις κεφαλαίων σε ολόκληρη τη βιομηχανία που ανήλθαν στις 14,8 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος, πιθανότατα να μειωθούν κατά 2-4 τρισ. λίρες ετησίως έως το 2017, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του βιομηχανικού λόμπι Oil & Gas U.K.

«Η μεγάλη αυτή βιομηχανία αντιμετωπίζει πολύ δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Deirdre Michie, διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas UK σε δήλωσή του.

«Η εύρεση νέων πόρων έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό από τη δεκαετία του 1970» αφού λίγα είναι εκείνα τα έργα που εγκρίνονται και υλοποιούνται από τις «πιεσμένες» οικονομικά εταιρείες.

Η πτώση των τιμών του αργού πάνω από 50% έχει αναγκάσει την...
πετρελαϊκή βιομηχανία να επανεξετάσει τα σχέδιά της και να μειώσει το λειτουργικό κόστος. Η περιοχή της Βόρειας Θάλασσας στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πιο ακριβές περιοχές του κόσμου. Αλλά τα κέρδη έχουν συρρικνωθεί κατά 15% από το προηγούμενο έτος και το βιομηχανικό λόμπι προβλέπει επιπλέον μειώσεις.

Η παραγωγή πετρελαίου από το σύνολο της Βόρειας Θάλασσας - η οποία περιλαμβάνει τους τομείς στα ύδατα ανοικτά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Δανίας και της Γερμανίας – αυξήθηκε το 2014 και αναμένεται να αναρριχηθεί και πάλι φέτος σε σχεδόν 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

Τα σημερινά κέρδη είναι μια προσωρινή ανακούφιση για έναν κλάδο που αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα. Όμως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας υπολογίζει να μειωθεί και πάλι η παραγωγή το 2016.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου