Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας στην Βενεζουέλα

petrelaio
Όταν ο Αλέκος Αλαβάνος είχε προτείνει τον 33χρονο τότε Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝασπισμού, ο τότε επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» είχε καταφύγει στη… Βενεζουέλα, σε αποστολή για φθηνό πετρέλαιο –ώσπου να κατακάτσει ο κουρνιαχτός στα εσωκομματικά. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ωστόσο, από σήμερα και για πέντε ημέρες, ένας… άλλος Τσίπρας θα βρίσκεται για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο Καράκας: ο λόγος για τον Γιώργο Τσίπρα, εξάδελφο του πρωθυπουργού και γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, που ταξιδεύει σε αποστολή της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα, προκειμένου να συναφθούν ενεργειακές συμφωνίες για παροχή φθηνού πετρελαίου στην Ελλάδα ενόψει του χειμώνα.

Το ταξίδι Τσίπρα στην Βενεζουέλα προέκυψε έπειτα από την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας, Φαρίντ Φερνάντεζ με στόχο την διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών επαβεβαίωσαν την βούλησή τους να συνεργαστούν στον ενεργειακό τομέα και ειδικότερα στο πεδίο των υδρογονανθράκων. Και η συνεργασία άρχισε με το ταξίδι Τσίπρα στο Καράκας…


ΠΗΓΗ:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου