Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Βίντεο από τον «λιωμένο» αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα τράβηξε ρομπότ

Αποτέλεσμα εικόνας για «λιωμένο» αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα
Ειδικό ρομπότ μπήκε για πρώτη φορά σε έναν από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου Φουκουσίμα-Νταΐτσι προκειμένου να εντοπίσει τα λιωμένα πυρηνικά καύσιμα και μετέδωσε κάποιες εικόνες παρά τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας προτού κολλήσει σε ένα δύσβατο σημείο και εγκαταλειφθεί από τους υπεύθυνους.

Η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζετα....
ι τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό, εκτιμά ότι σχεδόν όλες οι ράβδοι πυρηνικού καυσίμου στην Μονάδα 1 έλιωσαν μετά το ατύχημα του 2011, διαπέρασαν τη βάση του αντιδραστήρα και έπεσαν στο δάπεδο.

Το ρομπότ της Hitachi, μέτρησε επίπεδα ραδιενέργειας πιο χαμηλά από ό,τι αναμενόταν, ανακοίνωσε η Tepco. Παρόλα αυτά, ο χώρος θα παραμείνει απαγορευμένος για τους ανθρώπους για πολλά ακόμα χρόνια, μέχρι να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα πυρηνικά καύσιμα.

Το ρομπότ, μήκους 60 εκατοστών, μπήκε στον θάλαμο που περιβάλλει τον αντιδραστήρα μέσω ενός σωλήνα, συνδεδεμένο με ένα καλώδιο μέσω του οποίου αντλούσε ενέργεια και μετέδιδε πίσω τα δεδομένα. Όταν έφτασε στην πλατφόρμα που έπρεπε να επιθεωρήσει, πήρε σχήμα «U» και άρχισε να κινείται με ρόδες.

Στις εικόνες που συλλέχθηκαν, φωτισμένες από τον φακό του ρομπότ, διακρίνεται ατμός από τη θερμότητα των λιωμένων καυσίμων, μεταλλικά αντικείμενα και πέτρες που έχουν πέσει σε μια σχάρα.

Πολυάριθμες λάμψεις που διακρίνονται στο βίντεο οφείλονται σε επικίνδυνες ακτίνες γάμμα που επηρεάζουν την κάμερα του ρομπότ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου