Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥ ΣΤΗΝ PETRELAIOPIGI


Θέλω εξ' αφορμής της ανακοίνωσης της ΕΝΙΑΙΑΣ να μοιραστώ με όλους εκείνους τους συναδέλφους που παραμένουν σκεπτόμενοι, έξω από μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά δρώμενα. Να μοιραστώ αυτά που νομίζω ότι είναι λογικά, μέσα στη θύελλα του παραλόγου, εντός και εκτός εταιρείας. Δεν έχω διάθεση υπεράσπισης καμιάς παράταξης, άλλωστε δεν ήμουν ποτέ ενταγμένος σε κάποια απ' αυτές, έχω όμως τη διάθεση να σχολιάσω τα γραφόμενα της εν λόγω δημοσίευσης γιατί νομίζω ότι με θίγουν ως εργαζόμενο, ελεύθερα σκεπτόμενο.

Εν αρχή θα ζητήσω συγγνώμη για την ανωνυμία, την οποία μέμφεται ο συντάκτης της ανακοίνωσης, μια που η ελεύθερη άποψη και δη η αντίθετη άποψη, στις μέρες μας διώκεται μέχρι απολύσεως. Δεν έχω την πολυτέλεια να βρεθώ στην ανεργία στις μέρες που ζούμε.


Έτσι επιλέγω την αποστολή των σκέψεων μου μέσω της “Πετρελαιοπηγής” που αν μη τι άλλο μπορεί και έχει το κουράγιο να δημοσιεύει κάθε άποψη, κόντρα στο ρεύμα.


Σαν πρώτη παρατήρηση αναρωτιέμαι αν ο συντάκτης του κειμένου, το μελέτησε πριν το εκδώσει σε δημόσια θέα. Ίσως βιάστηκε λίγο, γι αυτό αναφέρει ότι το σωματείο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, 2013 είχε στα θέματα που έπρεπε να τρέξει και την “Καταγγελία του Συνταξιοδοτικού Προγράµµατος από την Groupama”. Εγώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2014 και ότι “κανείς” δεν ήξερε τίποτα μέχρι τον Σεπτέμβριο που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις. Παρ' όλα αυτά πιθανόν ο συντάκτης να βιάστηκε δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο. Στη συνέχεια συγχέει λίγο τα πράγματα, διαφοροποιώντας ΣΚΕΕΠ, ΠΑΣΚΕ, ΑΣΠΗΔΑ απ' τη μια και καταγγέλλοντας πιο κάτω ότι όλοι είναι ίδιοι. Ναι η αλήθεια είναι ότι είσαστε όλοι ίδιοι (ας με συγχωρήσουν μεμονωμένα μέλη ένθεν και ένθεν για τα οποία τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση). Αλλά αυτό που με θυμώνει και πραγματικά είναι “αχαρακτήριστο” είναι να γυρίζουμε πίσω κατηγορώντας (όχι άδικα αλλά άκαιρα) τους αντιπάλους για να κρύψουμε τις δικές μας ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων που πρέπει να υπερασπιζόμαστε.


Δε θα σχολιάσω θέματα τα οποία δεν γνωρίζω αλλά αυτά που είναι προφανή σε όλους μας. Ναι κύριοι, υπογράψατε σύμβαση και ναι στις μέρες που ζούμε είναι μια καλή σύμβαση σε σχέση με ότι γίνεται πιο έξω. Όμως είναι μια σύμβαση χειρότερη απ' αυτή που είχαμε και δεν επιδέχεται καμιάς άλλης ερμηνείας το γεγονός ότι μειώθηκαν ή/και καταργήθηκαν επιδόματα που είχαμε. Δεν επιδέχεται καμιάς δικαιολογίας περί “εξορθολογισμού” το ότι κόπηκαν δρομολόγια πούλμαν και πολλοί εργαζόμενοι φορτώθηκαν με έξτρα έξοδα εισιτηρίων ΜΜΜ (για τα οποία ούτε καν  μια κίνηση δεν κάνατε για εκπτώσεις κουπόνια μηνιαίων ή άλλων καρτών όπως έχουν κάνει άλλες εταιρείες). Πως να δικαιολογήσει κανείς τις πρόσφατες απολύσεις συναδέλφων αμαχητί από μέρους του σωματείου.


Ξέρετε κάτι αγαπητοί συνάδελφοι, μ' αυτό το σωματείο εγώ μόνο ασφαλής δεν αισθάνομαι. Όσοι έχουν πρόσβαση στο προεδρείο εξυπηρετούνται ταχύτατα και αυτό το έχουμε βιώσει με τις “μικρο-αλλαγές” στα δρομολόγια των πούλμαν προς εξυπηρέτηση των δικών μας. Πως άλλωστε να δικαιολογηθεί η παραμονή δρομολογίου στα ΒΕΑ μέσω Αττικής Οδού, κάτι που ήταν “αδιαπραγμάτευτο” στον αρχικό σχεδιασμό των διαδρομών. Υπάρχουν κι άλλα, μα δεν θα κουράσω άλλο με πράγματα και καταστάσεις που ξέρουμε καλά όλοι, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι.


Συγγνώμη για τη φλυαρία αλλά κάποιες φορές απλά δεν μπορώ να είμαι ένας απλός θεατής, σ' ένα θέατρο του παραλόγου.


Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου