Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΚΟ χορηγός του 16ου Σεμιναρίου Οδικής Ασφάλειας στην Κύπρο


Για 16η συνεχόμενη χρονιά η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου (ΕΚΟ), χορήγησε το σεμινάριο οδικής ασφάλειας που διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία.
Με βασικό γνώμονα την ασφάλεια όλων των οδηγών, σεβόμενη τις αρχές της Xάρτας Οδικής Ασφάλειας που ως πρωτοπόρος υπέγραψε το 2009, η ΕΚΟ βρίσκεται στο πλευρό του Τμήματος Τροχαίας και των αρμόδιων υπουργείων για τη διοργάνωση του σεμιναρίου και την υλοποίηση των στόχων του.
Το φετινό Σεμινάριο είχε ως θέμα: «Οι νέοι δίνουν λύσεις στις Οδικές Συγκρούσεις».  Δυστυχώς, οι νέοι αποτελούν μια ιδιαίτερα  ευάλωτη κατηγορία οδηγών και πολύ επιρρεπή στα τροχαία δυστυχήματα. Η ομάδα αυτή κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό νεαρών σε ηλικία οδηγών, που συχνά με την παρόρμηση και το νεανικό ενθουσιασμό που τη διακρίνει, με τη ροπή προς την ταχύτητα και συχνά την άγνοια ή και τη μη συνειδητοποίηση των κινδύνων,  βρίσκεται δυστυχώς πολύ ψηλά στη λίστα των οδικών δυστυχημάτων.
«Πιστεύω ότι το σκεπτικό του φετινού σεμιναρίου, να εμπλέξει τους νέους και να ακούσει τα δικά τους ερωτήματα αλλά και τις ιδέες, είναι εξαιρετικά επιτυχές. Οι νέοι μας είναι το μέλλον και η ελπίδα της πατρίδας μας ,και είναι άδικο να τους βλέπουμε να χάνουν τη ζωή τους ή να αναγκάζονται να ζήσουν για πάντα σε ένα αναπηρικό καροτσάκι», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΚΟ, κ. Άκης Πηγασίου κατά την ομιλία του. Αφού ανέλυσε τις διάφορες ενέργειες της ΕΚΟ στον τομέα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» που έχουν σχέση με την Οδική Ασφάλεια,  επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η διεύθυνση της εταιρείας στην εκπαίδευση των οδηγών και εργολάβων μεταφορέων της στα θέματα οδικής συμπεριφοράς διότι, όπως ανέφερε, «η εταιρεία μας, μεταφέρει εύφλεκτα φορτία».


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου