Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

K. Μανιατόπουλος (ΤΑΙΠΕΔ) στο Reuters: "Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση"

K. Μανιατόπουλος (ΤΑΙΠΕΔ) στο Reuters: "Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση"
"Η Ελλάδα θα επιτύχει τους αναθεωρημένους στόχους για τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις το 2013, μετά τη διπλή καθοδική αναθεώρηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΤΑΙΠΕΔ θα προσπαθήσει να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ που ήταν και ο κύριος λόγος που ο στόχος για τα έσοδα του 2013 μειώθηκε στα 1,3 δισ. από 1,78 δισ. ευρώ. Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση, δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα ενδιαφερθεί για μια νέα προσφορά για τη ΔΕΠΑ.

"Με μία μόνο προσφορά όμως δεν μπορεί να επαπροκηρυχθεί εύκολα διαγωνισμός", τόνισε.

"Κάποια από τα projects θα προχωρήσουν ταχύτερα, και κάποια με πιο αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, αν είμαστε ευέλικτοι, προσαρμόζοντας ανάλογα τους στόχους, τότε το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα παραμείνει εντός τροχιάς", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, από τις συμφωνίες για το Ελληνικό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO η Ελλάδα θα έχει όφελος 3,56 δισ. ευρώ μέσα στο 2014.

Σχετικά με την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού, ο κ. Μανιατόπουλος επιβεβαίωσε την απόσυρση του Κατάρ, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής νέας προσφοράς. "Θα είναι καλοδεχούμενοι, ακόμη κι αν εμφανιστούν τελευταία στιγμή", δήλωσε.
  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου