Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΠΕ


Προσπάθεια ανάκαμψης της μετοχής των ΕΛΠΕ το τελευταίο διάστημα καθώς μετά τη διόρθωση προς τα επίπεδα των 6,5 ευρώ (στα 6,49 ευρώ τα χαμηλά 7 ημερών) φαίνεται ότι μετοχή βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης προς υψηλότερα επίπεδα , δηλαδή προς τα 6,8 ευρώ. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η άνοδος , η αντίσταση διαμορφώνεται στα 7,2 ευρώ και μετά στα 7,8 ευρώ όπου χρειάζεται όγκους και θετικές ειδήσεις για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι πάνω από τα 7,8 ευρώ μέχρι τα 9,3 ευρώ που είναι τα υψηλά 12μηνου, η μετοχή έχει κάνει ράλι , δημιουργώντας τεχνικό 'κενό' που λογικά πρέπει στην επόμενη έντονη ανοδική κίνηση να κλείσει .
Σε περίπτωση καθόδου, η μετοχή έχει πρώτη στήριξη κοντά στα 6,2 ευρώ και ισχυρότερη στήριξη στα 5,16 ευρώ όπου ολοκληρώνει τον κύκλο διόρθωσης 23% και 'βγάζει' εγχώριους και ξένους θεσμικούς αγοραστές.
Η εταιρεία παρότι δείχνει ενισχυμένη κεφαλαιακά από την λήψη του τελευταίου ομολογιακού δανείου εντούτοις φαίνεται ότι επηρεάζεται από την διόρθωση που επικρατεί στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων για τα συμβόλαια πετρελαίου. Ωστόσο παρά τους κινδύνους αυτούς αποτελεί ένα θετικό αντιστάθμισμα στον κίνδυνο που εμπεριέχουν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές. Ας μη ξεχνάμε ότι βρίσκεται και στις προτιμήσεις της Goldman Sachs για τον κλάδο των ευρωπαικών διυλιστηρίων.
Ν. Σακ
 ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου