Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΜΕΤΕΝΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΟ

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Εταιρείας να βρεθεί σημείο σύγκλισης που θα οδηγούσε στη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μετά από δεκατέσσερις (14) συνολικά συναντήσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο, δεν κατέστη ούτε στη χθεσινή συνάντηση δυνατή η επίτευξη συμφωνίας με το Σωματείο σε ένα ολοκληρωμένο διαπραγματευτικό πλαίσιο.
Βάσει των ανωτέρω, ενημερώνουμε τους εργαζόμενους της ΕΚΟ που αμείβονται με την ΕΣΣΕ ότι από τις 19 Μαΐου 2013 οι αποδοχές, οι παροχές και οι λοιποί όροι εργασίας τους καθορίζονται πλέον σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο για τη μετενέργεια της ΕΣΣΕ. Συνεπώς, στις αποδείξεις πληρωμής μισθοδοσίας που θα λάβετε σήμερα, θα υπάρχει η αναλογική μείωση στις αποδοχές του μηνός Μαΐου 2013 καθώς και η μειωμένη προκαταβολή του Ιουνίου 2013.
Είναι προφανές ότι, η αντικειμενική κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς θέτει τις Εταιρείες μας στον κλάδο λιανικής εμπορίας υπό ασφυκτική πίεση, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη δραστικών αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας τους, με μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση του λειτουργικού κόστους γενικότερα και του κόστους εργασίας ειδικότερα, το οποίο είναι κατά πολύ υψηλότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Παρά τις παραπάνω αρνητικές συγκυρίες, η Εταιρεία για μια ακόμα φορά δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εξετάζει κάθε λογική και ρεαλιστική πρόταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επίτευξη συμφωνίας για νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε στη συνέχεια όλοι μαζί να εστιάσουμε στον κοινό μας στόχο που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η διασφάλιση της βιωσιμότητας της Εταιρείας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου