Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Απειλούν με παγκύπριο κλείσιμο των πρατηρίων




Με απ’ αόριστον απεργία από τις 2 Ιανουαρίου προειδοποιούν οι πρατηριούχοι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εάν δεν ανακληθεί η άδεια οικοδομής που παραχωρήθηκε σε πρατήριο πετρελαιοειδών στο Παραλίμνι.
Σε ανακοίνωση του, ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου προειδοποιεί πως αν μετά την παρέλευση δύο ημερών από αυτή τη μέρα δεν ανακληθεί η άδεια, τότε ο θα καλέσει τα μέλη του σε παγκύπρια στάση.
Η άδεια αφορά νέο πρατήριο στον κεντρικό δρόμο Παραλιμνίου -Αγίας Νάπας και σύμφωνα με την ανακοίνωση, λόγω της διαμόρφωσης του δρόμου δεν υπάρχει για τον οδηγό η ενδεικνυόμενη ορατότητα, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν τέθηκαν όροι από τη δυσμενή ανάπτυξη της περιοχής.
Το θέμα είχε τεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και η θέση όλων των κομμάτων ήταν ότι επιβάλλεται η παγοποίηση της ανέγερσης νέων πρατηρίων γιατί παγκύπρια ο αριθμός τους θεωρείται υπεράριθμος.
Σε επιστολή του, εξάλλου, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Δήμο Παραλιμνίου, τα τμήματα Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Πρατηρίων Πετρελαιοειδών προειδοποιεί πως αν δεν ανακληθούν ή παγοποιηθούν «οι οποιεσδήποτε παράτυπα εκδοθείσες άδειες ανέγερσης νέων πρατηρίων», θα ακολουθήσει παγκύπριο κλείσιμο των πρατηρίων.
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου