Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πρόσκληση



Αξιοποιώντας την εθελοντική προσφορά εργασίας μελών του Τ.Ε.Ε. και διακεκριμένων Πανεπιστημιακών ερευνητών, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ι.ΕΚ.Ε.Μ Τ.Ε.Ε) διοργανώνει Ημερίδα στις 3 Οκτωβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1οςόροφος) στις 18.30 με θέμα:
Τι Ελλάδα θέλουμε τον 21ο αιώνα στο διεθνές περιβάλλον;’
Οι αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς παγκοσμίως, ιδιαίτερα ως προς τις νέες αναδυόμενες δυνάμεις, όπως είναι η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία και η Βραζιλία (BRIC) και οι επιπτώσεις που έχουν στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση διαφοροποιούν τα περιθώρια άσκησης μιας δημοκρατικής και περισσότερο αυτόνομης-ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής.
Οι νέες δυνατότητες για την Ελλάδα η ανάπτυξη πολυεπίπεδων συμμαχιών στον παγκόσμιο πολιτικό και πολιτισμικό χάρτη επηρεάζουν τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας  και τις νέες προοπτικές ή κινδύνους.
 Τα χερσαία δίκτυα μεταφοράς αγαθών, ενέργειας,  τηλεπικοινωνιών αναδεικνύονται σε ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης με κίνδυνο όμως να εξελιχθούν σε μη αειφόρες πηγές πλούτου ή διαστρέβλωσης της ολοκληρωμένης ανάπτυξης.
  Η διάρθρωση της Ημερίδας είναι ως εξής:
1ος Ομιλητής ο Καθηγητής Ν. Κοτζιάς με θέμα « Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει: ευκαιρίες και προβλήματα»
2ος  Ομιλητής ο Καθηγητής Κ. Φίλης  με θέμα : «Η γεωπολιτική των ενεργειακών δρόμων: κίνδυνοι και προοπτικές για την Ελλάδα»
3ος Ομιλητής ο Καθηγητής Δ. Σερπάνος  με θέμα: «Η στρατηγική σημασία των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών δικτύων»
          Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.
          Θα χαρούμε να είστε εκεί. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου