Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόβλημα η βιωσιμότητα του χρέους



Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν πλέον ότι το χρέος μπορεί να επιστρέψει το 2020 σε βιώσιμο επίπεδο, αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας.
Ο στόχος της διαμόρφωσης του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ, το 2020, δεν θεωρείται πλέον ρεαλιστικός, υποστηρίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό ρεπορτάζ, επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας. Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη για περισσότερο χρόνο από την οικονομική βοήθεια των εταίρων της.
Τα νέα αυτά στοιχεία καταδεικνύουν ότι δεν ισχύουν πλέον οι βασικές προϋποθέσεις επί των οποίων στηρίχτηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η κυριότερη από αυτές ήταν ότι η Αθήνα θα μείωνε το 2020 το επίπεδο του χρέους της στο 120,5% του ΑΕΠ. Για να μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θωρήθηκε απαραίτητο να σημειωθεί από το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ. Αυτόν τον στόχο δεν φαίνεται να είναι σε θέσει να πετύχει πλέον η Αθήνα πριν το 2016, αναφέρει το δημοσίευμα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου