Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η πίτα της ενέργειας


thumb
Το μεγάλο ερώτημα αφορά την εμπλοκή της οικογένειας Λάτση στα ενεργειακά: Θα πραγματοποιηθεί ο ιστορικός μετασχηματι­σμός από τις τράπεζες στην ενέργεια, μέσω της ενίσχυσης στα ΕΛΠΕ, ή θα επιλεγεί μια άλλη λύ­ση; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου μεταφέρθηκαν από ανώτατο επίπεδο οι θέσεις της οικογένειας, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις... καλής εκτέ­λεσης για την ολοκλήρωση του deal τόσο στα ΕΛ­ΠΕ όσο και με τη ΔΕΠΑ (που αποτελεί έναν δεύτε­ρο στόχο). Σε αντίθετη περίπτωση ο όμιλος μπο­ρεί να αποεπενδύσει και σε αυτό το επίπεδο.
Πιθανό αντίπαλο δέος για την οικογένεια Λάτση στα ενεργειακά είναι η ισραηλινή Delek, που πρό­σφατα πέρασε μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερο­μένων για τα κοιτάσματα Ιονίου και Νότιας Κρή­της στον σχετικό ελληνικό διαγωνισμό. Και εδώ το ερώτημα είναι εάν η υπόθεση αυτή θα φύγει από τα στενά ελληνικά δεδομένα ή θα αποκτήσει και διεθνές ενδιαφέρον...
Στην περίπτωση αυτή ένας ισχυρός Έλληνας παίκτης με ξένες διασυνδέσεις θα πρέπει να θε­ωρείται ο Μυτιληναίος, που ήδη έχει τη συμμαχία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πολλές διε­θνείς επιτυχίες (κυρίως λόγω της μεγάλης εξωστρέφειας της ΜΕΤΚΑ) στο ενεργητικό του. Στο στόχαστρο του Μυτιληναίου βρίσκεται η ΔΕΠΑ, μέσω της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (σε συνερ­γασία με τον Βαρδινογιάννη), αλλά και η ΛΑΡΚΟ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου