Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η ισλαμική επιδημία έπληξε και την Ιορδανία - Η Αδελφότητα ζητά παραίτηση Abdullah!



Ισλαμική "αλλεργία" φέρνει η "Αραβική Άνοιξη" που τόσο λάτρεψαν οι δυτικοί και οι εγχώριοι πολιτικοί τους δορυφόροι και στο σταθερότερο - μέχρι σήμερα - φιλοδυτικό καθεστώς που γειτνιάζει με το Ισραήλ, το Βασίλειο της Ιορδανίας: Σαφέστατο προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε η Μουσουλμανική Αδελφότητα στον Βασιλεία της Ιορδανίας Abdullah II ότι αν δεν προχωρήσει σε δομικές αλλαγές του πολιτεύματος, να απαρνηθεί το απόλυτο της εξουσίας του και ίσως να παραιτηθεί, θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση που θα οδηγήσει στην εκθρόνισή του! 
Η εξέλιξη αυτή έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας με το Ισραήλ να βλέπει του φανατικούς ισλαμιστές να πολιορκούν ακόμη μία χώρα στα σύνορα του με την οποία παρεμπίπτοντος διατηρεί «φιλικές» σχέσεις τα τελευταία χρόνια.
Από την άλλη πλευρά και η Σ.Αραβία έντρομη βλέπει την ισλαμική επιδημία να εξαπλώνεται και στα δικά της εδάφη που συνορεύουν με την Ιορδανία.Οι αντάρτες της Al Qaida απειλούν να μπούν στην Σαουδική Αραβία και από τον Βορρά (Ιορδανία) και από το νότιο (Υεμένη).
Το στρατηγικό αυτό λάθος της Σ. Αραβίας η οποία στήριξε "εν λευκώ" τον αγώνα των εξεγερμένων και της μουσουλμανικής αδελφότητας και των λοιπών ισλαμικών τσακαλιών του πολέμου στην Συρία αρχίζει να μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη για το Ριάντ που παίζοντας το ρόλο του χρηματοδότη της κάθε εξέγερσης στις αραβικές χώρες, κατόπιν φυσικά υπόδειξης των ΗΠΑ, έχει εκθρέψει ένα τέρας το οποίο πολύ σύντομα θα απειλήσει και την ίδια την χώρα των σαουδιτών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου