Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Φωτοβολταϊκά: καταστροφικό το “χαράτσι” στον τζίρο – Επιστολή ΣΠΕΦ σε Σαμαρά



Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του τζίρου στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά έστειλε ο ΣΠΕΦ.
Ο ΣΠΕΦ ζητάει την πρωθυπουργική παρέμβαση ώστε να μην υλοποιηθεί το σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζει ως καταστροφικό για τους επενδυτές. Μάλιστα παραθέτει παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η εισφορά θα λειτουργήσει με τρόπο ώστε τα φωτοβολταϊκά να “δουλεύουν” υπέρ τραπεζών και εφοριών αποφέροντας “ψίχουλα” στους επενδυτές.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον κ.  Ιωάννη Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών, στον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον κ. Νότη Μηταράκη Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο ΥπουργόΠεριβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον κ. Σταύρο Καλαφάτη,  Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον κ. Α. Παπαγεωργίου, Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στον Ν. Βασιλάκο, Πρόεδρο της  Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, Κύριοι Υπουργοί
Με την παρούσα επιστολή λαμβάνουμε την τιμή να απευθυνθούμε σε εσάς, όντας πεπεισμένοι για την ικανότητα, την ειλικρίνεια και το σθένος σας, με τα οποία και καθημερινά μοχθείτε για το συμφέρον της χώρας.  Η σταθεροποίηση της οικονομίας και συνεπακόλουθα της κοινωνίας, αποτελούν την επιτομή μιας εκ βάθρων παραγωγικής αναγέννησης που απαιτείται την οποία και πρέπει να συντελέσετε με σεβασμό στις υφιστάμενες επενδύσεις και στο Κράτος δικαίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου