Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παραχώρηση 25ετίας για Β. Πρίνο & πεδίο "Ε" ζητά η Energean



Κλειδί που θα ξεκλειδώσει επενδύσεις 120 εκατομμυρίων ευρώ για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων «Ε» και Βόρειος Πρίνος από την Ενεργειακή Αιγαίου, αποτελεί η εναρμόνιση της σύμβασης της παραχωρησιούχου Καβάλα Όιλ με την πρόσφατη νομοθεσία περί έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Από το 2007, η Energean (Ευστάθιος Τοπούζογλου) ελέγχει το 66,6% των κοινών και το 95% των προνομιούχων μετοχών της Καβάλα Όιλ και έχει θέσει σε εφαρμογή επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης στο κοίτασμα «Ε» και την αύξηση της παραγωγής στα κοιτάσματα Βόρειος Πρίνος και Πρίνος.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, για την προώθηση των νέων επενδύσεων, ιδίως σε ότι αφορά στο «Ε» αλλά και στον Βόρειο Πρίνο, η διοίκηση της εταιρείας ζητά από τα αρμόδια υπουργεία ο χρόνος της παραχώρησης να επεκταθεί στο όριο που ορίζει ο Νόμος για παρόμοιες περιπτώσεις: Δηλαδή 25 χρόνια, προκειμένου να επιτραπεί η χρηματοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα. Ως έναρξη της 25ετίας θεωρείται ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η παραχώρηση και τεκμηριώθηκε η εκμεταλλευσιμότητα των κοιτασμάτων, δηλαδή το 1999 για τον Πρίνο και τον Ιούνιο του 2004 για το κοίτασμα «Ε».
Όπως αναφέρουν στο euro2day πηγές της εταιρείας, το αίτημα για εναρμόνιση της σύμβασης της Καβάλα Όιλ με τη νομοθεσία για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έχει ήδη τεθεί στον αρμόδιο υπουργό από το 2010.
Ωστόσο η τότε πολιτική ηγεσία με ............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου