Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Με 500 εκατ. δολ. θα χρηματοδοτήσουν την αναβάθμιση των διυλιστηρίων της AMOC διεθνείς τράπεζες

Από το energypress.gr
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η κρατική εταιρεία παραγωγής ορυκτελαίων, καυσίμων και υποπροϊόντων πετρελαίου στην Αλεξάνδρεια, Alexandria Mineral Oils Company (AMOC), προχώρησε σε συμφωνία με πέντε διεθνείς και εγχώριους χρηματοδοτικούς οργανισμούς και χρηματοπιστωτικούς ομίλους, μεταξύ των οποίων αναφέρονται οι International Finance Corporation (IFC) του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη σκοπούμενη αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεών της, εκτιμώμενου κόστους $500 εκατ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι..
η εταιρεία βρισκόταν εδώ και καιρό σε συνομιλίες με πάνω από δέκα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι σχετικές τεχνικές μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου. Οι εγκαταστάσεις της AMOC παράγουν σήμερα καύσιμα, ορυκτέλαια, υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG), νάφθα, βουτάνιο, καθώς και υποπροϊόντα πετρελαίου, κυρίως κερί παραφίνης προς εξαγωγή. 

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και επέκταση των διυλιστηρίων της AMOC εμπίπτει στο σχεδιασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό των μονάδων του κλάδου με σκοπό την παραγωγή προϊόντων πετρελαίου υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και τον περιορισμό του μεριδίου των απλών καυσίμων επί του συνόλου της παραγωγής των εγχώριων διυλιστηρίων, με χρονικό ορίζοντα έως το 2021. Σημειώνεται επίσης ότι η AMOC συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 23 κρατικών επιχειρήσεων που αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν μερικώς, δια της διάθεσης μετοχών τους στο Χρηματιστήριο Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου