Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΡΑΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Με μια συνέντευξη, σε ξένο Μέσο (Bloomberg) έγινε η παραδοχή, εκ μέρους του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την πρόταση των Ιρανών για την απόκτηση μετοχικής παρουσίας στα ΕΛΠΕ. Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης, στην ίδια συνέντευξη του (στο Bloomberg), αφού διευκρίνισε ότι δεν πουλά το Δημόσιο, «έδειξε» προς την πλευρά Λάτση, ως του εταίρου που συζητά την συγκεκριμένη προοπτική.

Υπενθυμίζουμε ότι τη σχετική..
πληροφορία σας την είχαμε μεταφέρει από τον περασμένο Οκτώβριο, σημειώνοντας ότι ο όμιλος Λάτση είχε τονίσει ότι είναι έτοιμος «να διευκολύνει» την προσέγγιση Ιράν – ΕΛΠΕ, εφόσον υπάρχει η αμοιβαία διάθεση. Βεβαίως, τότε το διέψευδε, ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονταν από τότε σε γνώση της Voria.gr, έκαναν λόγο για διαπραγματεύσεις που ήταν προχωρημένες, ως ένα βαθμό, αλλά κολλούσαν τότε στις διεθνείς κυρώσεις, σε βάρος της Τεχεράνης. 

Βεβαίως, έκτοτε, οι ευρωπαϊκές έχουν αρθεί. Ωστόσο, παραμένουν οι αμερικανικές, οι οποίες όσο διαρκούν, θα εμποδίζουν στο κλείσιμο οποιασδήποτε συμφωνίας. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι και αυτές οι κυρώσεις, αργά ή γρήγορα θα αρθούν επίσης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Ιρανοί ενδιαφέρονται – σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη – και για την εξέδρα φυσικού αερίου, που θέλει να δημιουργήσει ο όμιλος Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή ήταν μια άγνωστη, μέχρι τώρα, εξέλιξη, που συνιστά από μόνη της σημαντική είδηση.

ΠΗΓΗ:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου