Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ράλι για το Πετρέλαιο Εν Αναμονή των Αποφάσεων του ΟΠΕΚ για την Παραγωγή

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΠΕΚ
Αν και η αγορά εκτιμά ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει σήμερα να διατηρήσει αμετάβλητο τον στόχο για το ύψος της παραγωγής, ωστόσο οι τιμές σημείωσαν ράλι, λόγω κυρίως της υποχώρησης που σημείωσε το δολάριο μετά την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 23 σεντς στα 41,31 δολάρια το βαρέλι και το Μπρεντ σημειώνει άνοδο 19 σεντς στα 44,03 δολάρια. Και τα δύο συμβόλαια χθες κατέγραψαν κέρδη άνω του 3%.

Αντίστοιχη πτώση (3%) σημείωσε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι αγορές απογοητεύτηκαν από τις αποφάσεις της ΕΚΤ και ειδικότερα από το γεγονός ότι δεν ανακοίνωσε περαιτέρω αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Η υποχώρηση του δολάριο είναι...
θετική για τις αγορές πετρελαίου και γενικότερα για τις αγορές εμπορευμάτων, καθώς καθιστά τα συμβόλαια που τιμολογούνται στο αμερικανικό νόμισμα πιο φθηνά για όσους διακρατούν άλλα νομίσματα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ανακοινώσει η Σαουδική Αραβία πρόταση για μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σε συντονισμό με χώρες παραγωγούς εκτός του διεθνούς οργανισμού.

Τη σχετική αναφορά είχε δημοσιοποιήσει χθες το Energy Intelligence.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο στόχος του ΟΠΕΚ για το ύψος της παραγωγής είναι 30 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ωστόσο στην πράξη δεν έχει τηρηθεί αυτός ο στόχος, αφού η παραγωγή κινείται πάνω από τα 31 εκατ. βαρέλια/ημέρα


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου