Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

"Μάζεψε" τις απώλειες το πετρέλαιο


Απωλειών... συνέχεια για το πετρέλαιο την Πέμπτη με το συμβόλαιο αργού που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου να κλείνει με πτώση λίγο μικρότερη του 1%, ενώ τα παράγωγα πετρελαίου που διαπραγματεύονται στην αμερικανική αγορά βρέθηκαν να υποχωρούν κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι ενδοσυνεδριακά πριν ανακάμψουν λίγο πριν το κλείσιμο. 

Το συμβόλαιο αργού που διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ανέκαμψε από τα χαμηλά ημέρα, τα 88,18 δολάρια ανά βαρέλι για να τερματίσει τις συναλλαγές της Πέμπτης με οριακά κέρδη 0,3% στα 91,01 δολάρια το βαρέλι. 

Το brent στο Λονδίνο υποχώρησε 74 σεντς τερματίζοντας στα 93,42 δολάρια το βαρέλι. 

Οι απώλειες συνεχίζονται από την Τετάρτη, όταν μια απροσδόκητη πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων δεν ήταν σε θέση να σταματήσουν την πτώση των παραγώγων πετρελαίου, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης και των άφθονων απωλειών παγκοσμίως. 

Το πετρέλαιο δέχεται ακόμη πιέσεις αφότου η Saudi Aramco, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε χθες πως μείωσε την επίσημη τιμή πώλησης για το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να αφορούν την Ασία, όπου οι πετρελαϊκοί παραγωγοί συναγωνίζονται για την απόκτηση μεριδίου της αγοράς. 

Αναλυτής της National Australia Bank αναφέρει ότι «ελλείψει εξελίξεων που να επηρεάζουν την προσφορά από το Ιράκ, οι τιμές πετρελαίου αναμένεται να παραμείνουν σε υποτονικό επίπεδο μεσοπρόθεσμα, καθώς η αύξηση της προσφοράς υπερβαίνει την αντίστοιχη της ζήτησης». 

Από την πλευρά του, ο Barnabas Gan της OCBC Bank, δήλωσε πως με δεδομένο ότι τα futures του αργού είναι ήδη σε πολυετή χαμηλά, «βλέπουμε περιορισμένο κίνδυνο για τις τιμές αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα καθώς το γεωπολιτικά ασφάλιστρα κινδύνου ίσως να έχουν ήδη συρρικνωθεί αρκετά».


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου