Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σε χαμηλό 8 μηνών η τιμή του αργού


Σε χαμηλό οκτώ μηνών έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου στον απόηχο της απόφασης του Ογανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) να υποβαθμίσει τις προσδοκίες για τη ζήτηση του πετρελαίου που παράγουν οι χώρες-μέλη του.

Το ισχυρότερο δολάριο βοήθησε επίσης να διατηρηθούν οι τιμές υπό πίεση, ενώ τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,08 δολάρια ή 1,2% στα 91,67 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 9 Ιανουαρίου.

Το αργό τύπου brent σημείωσε πτώση 1,12 δολαρίων ή 1,1% στα 98,04 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013.

Στην έκθεση που καταρτίζει μηνιαίως για τις προοπτικές της ζήτησης ο OPEC εκτίμησε πως η ζήτηση για το πετρέλαιό του θα είναι χαμηλότερη το επόμενο έτος. Η αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει την παραγωγή του Οργανισμού σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδεί από το 2009, όταν η παραγωγή είχε συρρικνωθεί εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ξεχωριστά η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε πως τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 972.000 βαρέλια στα 358,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 5 Σεπτρμβρίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν πτώση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια στα 212,4 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια στα 127,5 εκατ. βαρέλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο κατά 600.000 βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου