Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ράλι στις ενεργειακές μετοχές παγκοσμίως εξαιτίας των εντάσεων στο Ιράκ

Ράλι στις ενεργειακές μετοχές παγκοσμίως εξαιτίας των εντάσεων στο Ιράκ
Ράλι στις ενεργειακές μετοχές έχει προκαλέσει η αυξανόμενη ένταση στο Ιράκ όπου τζιχαντιστές έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους διάφορες περιοχές της χώρας, προκαλώντας ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου.

Η γαλλική Total SA ενισχύεται 0,7% και η Royal Dutch Shell Plc καταγράφει άνοδο 0,6% διευρύνοντας τα κέρδη τους. Η κινεζική CNOOC, η μεγαλύτερη εταιρεία διυλιστηρίων στη χωρα κατέγραψε άνοδο 2,1% οδηγώντας υψηλότερα τον δείκτη Hang Seng (+0,7%).

H PetroChina Co., o No1 παραγωγός πετρελαίου κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1% στο χρηματιστήριο του Χόνγκ Κονγκ.

Η ιαπωνική ενεργειακή Inpex Corp. σημείωσε “άλμα” 4,5% στο χρηματιστήριο του Τόκιο ενώ η SK Innovation Co στη Νότιο Κορέα ενισχύθηκε 3,5%.

“Υπάρχει η δυναμική στην Μέση Ανατολή να δημιουργηθούν προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου” υποστηρίζει ο Μάικλ Μακάρθυ, ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην  CMC Markets, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι το brent θα αυξηθεί στα $125 το βαρέλι εάν γίνει επίθεση στη Βαγδάτη. “Η αγορά είχε ανησυχήσει για την κατάσταση στη Λιβύη. Η τωρινή κατάσταση στην Βαγδάτη είναι πολύ πιο σοβαρή”, προειδοποιεί.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου