Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Επενδύσεις στην Ελλάδα Ψάχνει το Κουβέιτ


Η ενέργεια, οι παραχωρήσεις της Εγνατίας Οδού, ο τουρισμός και ο κλάδος των τροφίμων αποτελούν τους τομείς στους οποίος ενδιαφέρεται να επενδύσει το Κουβέιτ στην Ελλάδα ή να προωθήσει εμπορικές συνεργασίες.
Το σχετικό μήνυμα αναμένεται να μεταφέρει προς τον κ.Ευ. Βενιζέλοο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Σεϊχης Σαμπάχ Χαλέντ Αλ -Χαμάντ Αλ -Σαμπάχ στο πλαίσιο της συνάντησης που θα έχουν την Πέμπτη στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Πέραν της κατ' ιδίαν συνάντησης, οι δύο άνδρες αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες διμερούς συνεργασίας, καθώς και γεύμα εργασίας, Ο κ. Βενιζέλος και ο Σεϊχης Αλ -Χαμάντ Αλ -Σαμπάχ θα εγκαινιάσουν επίσης το νέο κτίριο της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κουβέιτ έχει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του δύο από τους επενδυτικούς φακέλους του ΤΑΙΠΕΔ. Ο πρώτος είναι η συμμετοχή στην πώληση του 35,5% των ΕΛ.ΠΕ. Ο δεύτερος, που ίσως εκ πρώτης όψεως δεν είναι ορατός, είναι η συμμετοχή στον διαγωνισμό για την 30ετή παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της. Ο σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός μέχρι το φθινόπωρο ώστε να ολοκληρωθεί ένα χρόνο αργότερα.
Το ενδιαφέρον των Κουβεϊτιανών για επενδύσεις στη χώρα μας έλαβε σημαντική ώθηση έπειτα από τη διοργάνωση στο εμιράτο του επιχειρηματικού φόρουμ τον περασμένο Ιανουάριο με την παρουσία πολλών ελλήνων επιχειρηματιών, χάρη και στη συντονισμένη προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ.Π. Μίχαλου.
Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για τον τομέα του τουρισμού, όπου κεντρικό ρόλο φαίνεται ότι έχει η αγορά εκτάσεων ή και υπαρχόντων εγκαταστάσεων για την κατασκευή πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Τέλος, υψηλό είναι το ενδιαφέρον για τον κλάδο των τροφίμων. Τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα έχουν μεγάλη απήχηση και θα μπορούσαν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά του Κουβέιτ χάρη και στην ποιότητά τους. Ο συντονισμός των ελλήνων παραγωγών θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για κάτι τέτοιο.
(από το "Βήμα")

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου