Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δούλος εθελοντής με μάσκα επαναστάτη...‏


Τέλος καλοκαιριού και σιγά-σιγά ερχόμαστε στο ακόμη πιό θερμό από αυτό, φθινόπωρο. Θερμό από οικονομικής άποψης αλλά ....
πιθανόν και από πολιτικής, μιας και τα δύο αυτά στοιχεία αλληλοσυνδέονται.

Σκέφτομαι να μην ξαναεκφράσω δημοσίως απόψεις σχετικές με τις αποφάσεις και τις ενέργειες αυτών που καθορίζουν το μέλλον μας,
από οποιοδήποτε χώρο & αν προέρχονται (πολιτικό, συνδικαλιστικό, όργανα της Ε.Ε., κλπ).

Ο λόγος είναι απλός. Κουράστηκα να βλέπω τριγύρω μου ανθρώπους (συγγενείς - φίλους - συναδέλφους - γείτονες - αγνώστους) να γκρινιάζουν, να θυμώνουν από την αδικία που υφίστανται, να μαραζώνουν από την ανασφάλεια για το τι μέλλει γεννέσθαι, αλλά συγχρόνως να μην είναι και διατεθειμένοι-ες ν' αγωνιστούν!
Βαρέθηκα να τους βλέπω να παλεύουν νοητά και μόνον στον φανταστικό τους μικρόκοσμο, κάνοντας σε αυτούς που βιάζουν τη ζωή τους πέντε κεφαλοκλειδώματα, οχτώ άπερκατ και δέκα τριπλά λουπ με αριστερό κροσέ λέγοντας ταυτοχρόνως:

"-Ξες ποιός είμαι εγώ ρε; Τόλμα να κάνεις πράξη αυτούς τους απεχθείς νόμους που έχεις ψηφίσει εσύ με τα δεκανίκια σου και θα δεις εγώ ποιός είμαι να...ουμ".
Άντε μην τα πάρω τώρα και σηκωθώ από τον καναπέ και ...όχι τίποτε άλλο, θα θυμηθώ μετά σε ποιά πλευρά καθόμουν για να ξανακάτσω στην ίδια;».

Τίγκα οι παραλίες μας το καλοκαιράκι που λέτε,οι μπύρες και τα ουζάκια πηγαινοερχόντουσαν & κάπου εκεί μεταξύ χταποδιού και γαρίδας, πεταγόταν και κανένας «νταής» είτε από την παρέα μας, είτε από γειτονική, λέγοντας:«-Εεε ρε, έτσι και τολμήσουν να ξαναπάρουν καινούργια μέτρα..., τελειώσανε, θα τους δείξω εγώ!».
Σιγά ρε κλασομπανιέρα νεοέλληνα, μου ήρθε κάποιες στιγμές ν΄απαντήσω σε κάτι τέτοιους επαναστάτες της φακής. Αφού όταν γίνουν εκλογές είτε σε συνδικαλιστικό,είτε σε βουλευτικό, είτε σε δημοτικό επίπεδο, πάλι με το προ-σταυρωμένο ψηφοδελτιάκι θα πας.
Κράτησα όμως το επίπεδό μου και δεν απάντησα έτσι. Για την ακρίβεια, δεν απάντησα καθόλου και ούτε σκοπεύω να ξαναμπώ στην παντελώς ψυχοφθόρα διαδικασία, του να συζητάς επιχειρηματολογώντας με ρεαλιστικά και κυρίως ειλικρινή στοιχεία, καλή τη πίστει ότι ο εκάστοτε συνομιλητής σου ασπάζεται τις ουσιώδεις και βασικές αρχές ενός ειλικρινούς διαλόγου ενώ αυτός είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων...faux.

Το πήρα απόφαση. Η βλακεία είναι ανίκητη είχε πει κάποτε ο Αϊνστάιν, αν είχε γνωρίσει όμως τους σημερινούς νεοέλληνες, εκτός της βλακείας θα επισύναπτε ως ανίκητη και την δειλία!! 
Φανταστείτε ότι μας πήραν πιά χαμπάρι μέχρι και από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.Τόσο ξεφτίλα...
Θα μου πει τώρα κάποιος φίλος-η: «-Και τι να κάνουμε; Να βγούμε έξω στους δρόμους από μόνοι μας; Να περιμένουμε βοήθεια από ποιόν, τη στιγμή που ο ένας είναι χειρότερος του άλλου;»
Συμφωνώ! Εγώ δεν επιθυμώ να χειραγωγήσω κανέναν υπέρ κανενός. Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ακριβώς η εσκεμμένη ανικανότητα της εξουσίας απ' όπου και αν προέρχεται. Συνεπώς, δεν θα πρέπει να οδηγούμαστε στη λογική, του να βάζουμε αρχηγό στους τυφλούς τον λιγότερο τυφλό.

Οι ανατροπές στην πυραμίδα της εξουσίας, δύναται να γίνουν και από κάτω προς τα πάνω. Αφαιρέστε τη βάση της πυραμίδας, τι πιστεύετε ότι θα γίνει η  κορυφή; Θα μείνει, ή θα σωριαστεί με πάταγο συμπαρασύροντας και την τελευταία πέτρα που στηριζόταν; 
Αν πιστεύουμε ενδόμυχα ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα, αν θεωρούμε ότι ο δήμαρχος της πόλης μας δεν προβιβάζει την ποιότητα ζωής των δημοτών του καθ' ότι υποταγμένος κομματικά στην κεντρική κυβέρνηση, αν διαπιστώνουμε ότι ο περιφερειάρχης δεν προωθεί τα συμφέροντα της περιφέρειάς του αρνούμενος να έρθει σε ρήξη με το πολιτικό κατεστημένο, εμείς γιατί συνεχίζουμε & ψηφίζουμε πάντα με κομματικά κριτήρια και όχι με βάση την ηθική και τις αξίες που πρεσβεύει ο-η κάθε υποψήφιος;
Αν επιτέλους δεν στηρίξουμε ανθρώπους που κατάφεραν δραπετεύοντας από τον κομματικό σωλήνα να ανεξαρτοποιηθούν, πως θα αποκτήσουμε σε βάθος χρόνου την αδέκαστη και κοινωνικά δίκαιη διακυβέρνηση της χώρας μας; Ζητώ χίλια συγνώμη από όσους και όσες προσβλήθηκαν από τα λεγόμενά μου, τη στιγμή που ενώ ασπάζονται τις μνημονιακές πολιτικές και τις στηρίζουν δια της ψήφου τους, το δηλώνουν τίμια και ανοιχτά χωρίς να μυξοκλαίγονται και να ψευτο-τσαμπουκαλεύονται.

Δεν ζητώ καμία συγνώμη από όσους και όσες προσβλήθηκαν μεν αλλά ανήκουν στην κρυφο-μνημονιακή κατηγορία δε. Κρατήστε τα ipad σας, την LCD HD TV σας, τα super duper κινητά σας, όλα αυτά που σας δίνει φτηνά τέλος πάντων το ευρώ και οι δημιουργοί του, οι δανειστές και τα μνημόνιά τους, αλλά τουλάχιστον σταματήστε την κλάψα και την μπαρουτοκαπνισμένη επανάσταση των λέξεων.

Λέξεων άδειων, κενών, χωρίς νόημα όταν δεν συνοδεύονται από πράξεις.
Καλό χειμώνα να έχουμε,υγεία σε όλους και όλες....
 ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου