Ιστοσελίδες Ενημέρωσης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ράλι 2,5% για το αργό με ώθηση από αποθέματα και Fed


Με κέρδη άνω του 2% έκλεισε η τιμή του αργού την Τετάρτη, βρίσκοντας στήριξη στην πτώση των αποθεμάτων αλλά και στην απόφαση-έκπληξη της Fed να διατηρήσει αμετάβλητο το ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, που οδήγησε την τιμή του εμπορεύματος σε ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Εκτός από το πετρέλαιο, η απρόσμενη απόφαση της Fed, έδωσε ώθηση σε μετοχές, ομόλογα και χρυσό. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 2,65 δολάρια ή σε ποσοστό 2,5% στα 108,07 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ε μια κίνηση-έκπληξη για την πλειοψηφία των στρατηγικών αναλυτών, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων που υλοποιεί κάθε μήνα για την τόνωση της οικονομίας. 

Με ψήφους 9 υπέρ και 1 κατά, τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed (FOMC) αποφάσισαν τη συνέχιση των αγορών ομολόγων αξίας 85 δισ. δολαρίων κάθε μήνα, επικαλούμενοι τις πιο σφιχτές οικονομικές συνθήκες. Η κίνησε εξέπληξε τους οικονομολόγους που ανέμεναν μικρό περιορισμό των αγορών ομολόγων, της τάξης των 10-20 δισ. δολαρίων σε μηνιαία βάση. 

ΗΠΑ: Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,368 εκατ. βαρέλια στα 355,625 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,627 εκατ. βαρέλια στα 216,018 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,4 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,079 εκατ. βαρέλια στα 131,093 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,7 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων διατηρήθηκε στο 92,5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 92,1%.


ΠΗΓΗ;capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου