Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η Eni ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στην Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Μεσογείου ανακάλυψε η Eni στην λεκάνη Faghur της Αιγύπτου. Το επονομαζόμενο κοιτασμα Zohr, ήδη προσφέρει 2.300 βαρέλια πετρελαίου ημερισίως και 0,4 εκατομμύρια κυβικά πόδια σχετιζόμενου φυσικού αερίου ημερησίως, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση της.

Η Eni σκοπεύει ..

Σε διαιτησία Κύπρος – Ισραήλ για το Αφροδίτη

Από το energy.reporter.com.cy
Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν πρόσφατα ότι θα προχωρήσουν στην επιλογή της επιδιαιτησίας, αν δεν βρεθεί μια διευθέτηση μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν δικαιώματα από το κοίτασμα «Αφροδίτη», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.'Related articles' position

Ισραηλινή εταιρεία στην οποία έχει..

Ορατό και πάλι το ενδεχόμενο παύσης των εισαγωγών ιρανικού αργού στην Ευρώπη

Από το energypress.gr
Τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια που αγοράζουν αργό πετρέλαιο από το Ιράν αρχίζουν να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τεχεράνη, τη στιγμή που πλησιάζει η προθεσμία της 12ης Μαΐου για να αποφασίσει ο Λευκός Οίκος τι προτίθεται να πράξει.

Όπως αναφέρει το Platts, η ζήτηση για ιρανικό αργό παραμένει..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για 8 Μάη


Σιάμισιης: Η ιδιωτικοποίηση και η επόμενη μέρα για τα ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, μιλάει στο insider.gr για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, τα επόμενα βήματα του ομίλου, τις νέες επενδύσεις,τις έρευνες για υδρογονάνθρακες και τη θέση της εταιρείας στην αγορά φυσικού αερίου. Τα επενδυτικά πλάνα της επιχείρησης θα..