Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ανοίκεια και δυσφημιστική νέα επίθεση καταγγέλλουν τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Ο όμιλος των ΕΛΠΕ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι σήμερα «αποτέλεσε εκ νέου στόχο ανοίκειας και δυσφημιστικής επίθεσης από συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε ως δήθεν σκάνδαλο, που μάλιστα χρήζει διερεύνησης από οικονομικό Εισαγγελέα, η άσκηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εταιρείας από δικαιούχους - στελέχη της».

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται σύμφωνα ..

Τι συμφώνησαν Δημόσιο - Λάτσης για τα πετρέλαια Ιονίου - Κρήτης

Από το capital.gr
Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για τη συμφωνία Δημοσίου - Paneuropean για την από κοινού πώληση του 50,1% την ΕΛΠΕ, οι έρευνες υδρογονανθράκων αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, για το οποίο τελικά συμφωνήθηκε ένα διαφοροποιημένο πλαίσιο. Ως γνωστόν οι δύο βασικοί μέτοχοι του ομίλου κατέληξαν να διαθέσουν μαζί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, στο οποίο ωστόσο δεν θα περιλαμβάνονται οι συμμετοχές των ΕΛΠΕ σε δικαιώματα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Ο διαχωρισμός της συγκεκριμένης δραστηριότητας από το συνολικό πακέτο πώλησης, επελέγη για μια σειρά από λόγους και κυρίως γιατί υπάρχει..

ΕΛΠΕ: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου - Ο Ευθ. Τσοτσορός αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO

Από το worldenergynews.gr
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.»(η «Εταιρεία»), ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 11 Απριλίου 2018 επιστολή των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει της επικείμενης λήξης της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου της, γνωστοποίησε, σύμφωνα..

Mediterranean Upstream & Midstream Summit: Γίγαντες Υδρογονανθράκων συναντιούνται στην Αθήνα για πρώτη φορά

Από το energypress.gr
Η IN-VR Oil & Gas ανακοινώνει με μεγάλη χαρά το Mediterranean Upstream & Midstream Summit, που θα λάβει μέρος στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 8 Μαΐου 2018. Για πρώτη φορά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Πετρελαίου της Αιγύπτου (EGPC), η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων και Ορυκτών του Μαρόκου (ONHYM), ο Πρόεδρος της Διοίκησης Πετρελαίου του Λιβάνου (LPA), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (HHRM), ο Πρόεδρος της ALNAFT και ο Αντιπρόεδρος Εξερεύνησης και Παραγωγής της Edison έρχονται στην Αθήνα για να μιλήσουν στο MED Petroleum Summit. Η σημασία του συνεδρίου για..

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.

Από το ekeda.gr
Για μία ακόμη φορά οι συνάδελφοί μας στην Χαλυβουργική μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, ακόμη μία φορά αυτοί και οι οικογένειές τους επαναπροσδιορίζουν τον προϋπολογισμό τους για να επιβιώσουν, ακόμη μία φορά η αβεβαιότητα για το τι θα γίνει αύριο βαραίνει την θλίψη που νοιώθουν για την κάθε ημέρα που θα ξημερώνει, μπαίνοντας σιγά σιγά στα δαιδαλώδη μονοπάτια της κατάθλιψης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πολιτική αυτής της χώρας βλέπετε έχει..

Εντοπίστηκε βακτήριο που τρέφεται από το πετρέλαιο

Από το energypress.gr
Πολλές ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να αναπτύξουν νέες αποτελεσματικότερες και ταυτόχρονα πιο φιλικές στο περιβάλλον μεθόδους καθαρισμού των πετρελαιοκηλίδων από τις θάλασσες.

Στο πλαίσιο αυτό πολλοί ερευνητές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν..

Η Sinopec σχεδιάζει αναδιάρθρωση του διυλιστηρίου και περιορίζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Σ. Αραβία

Από το worldenergynews.gr
Η Sinopec Corp σχεδιάζει  κλείσει το μεγαλύτερο διυλιστήριο της για συντήρηση  τον Μάιο και τουλάχιστον και τουλάχιστον τέσσερα ανεξάρτητα εργοστάσια παραγωγής πετρελαίου προχωρούν σε αναθεώρηση,, περιορίζοντας τη ζήτηση αργού πετρελαίου της Κίνας.

 Τα νέα έρχονται μετά ..