Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πωλήσεις καυσίμων στην Αμερική από την κινεζική CNPC

Από το worldenergynews.gr
Ο Κινέζος κρατικός ενεργειακός γίγαντας CNPC ανακοίνωσε την Τρίτη 4/3/2018 ότι έχει πουλήσει την πρώτη βενζίνη στην Αμερική ,ένα φορτίο 35.000 τόνων για τις Μπαχάμες στις 30 Μαρτίου.

Τα αποθεματικά καυσίμων της Κίνας έφθασαν σε ρεκόρ τον Φεβρουάριο.

Τα αποθέματα ραφιναρισμένων προϊόντων της Κίνας έφθασαν..

Αυτοκίνηση στην Ευρώπη: Από το Πετρέλαιο στην … Πρίζα

Από το energia.gr
Χάρη στις αποκαλύψεις του «Ντίζελ-γκέιτ», ξεκίνησε στην Γερμανία μια μεγάλη συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί αυτό το καύσιμο. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η Volkswagen είχε ενσωματώσει λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων ρύπων στα αυτοκίνητά της για να παραπλανεί τις αρχές και είχε συστήσει σχετικό καρτέλ με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Audi, BMW και Porsche ήδη από το 1990. Βέβαια, οι εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίες υποχρεώθηκαν..

Στους υδρογονάνθρακες οι τελευταίες "πινελιές" της συμφωνίας Λάτση-Δημοσίου για τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στα δικαιώματα των ΕΛΠΕ αναφορικά με τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, τόσο αυτές που έχουν υπογράψει όσο και εκείνες που διεκδικούν (Κρήτη, Ιόνιο), εστιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό στάδιο των συζητήσεων Λάτση-Δημοσίου. 

Εφόσον κλειδώσει και αυτό το κεφάλαιο, δηλαδή συμφωνηθεί μεταξύ των σημερινών μετόχων των ΕΛΠΕ (45,47% Paneuropean και 35,5% Δημόσιο), πως ακριβώς θα μοιραστούν..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Washington Post: To πετρέλαιο της Συρίας από ΗΠΑ σε Ιράν;

Από το sigmalive.com
Ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, σημαίνει ότι το πετρέλαιο της χώρας θα πέσει στα χέρια του Ιράν, αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Washighton Post, που ασκεί κριτική εναντίον της απόφασης του Τραμπ να απομακρύνει τα στρατεύματα.  

«Υπάρχουν πολλά καλά επιχειρήματα για τη διατήρηση μιας αμερικανικής παρουσίας στη Συρία μετά την πτώση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ δεν φαίνεται να πείθεται με κανένα από αυτά. Ίσως να έκανε πίσω ..