Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΤΑΙΠΕΔ: Ζήτησε Βελτιωμένες Προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ Μετά την Αποσφράγιση

Από το energia.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συνεργασία με την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (ΕΛΠΕ), στην αποσφράγιση των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ), των παρακάτω δύο (2) επενδυτικών σχημάτων:

No comment


Κλείνει η συμφωνία μετόχων ανάμεσα σε Δημόσιο και Λάτση για το 51% των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Ζήτημα ημερών θεωρείται το κλείσιμο της συμφωνίας μετόχων μεταξύ Λάτση και Δημοσίου για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ συν το μάνατζμεντ.

Στις συνεχείς συναντήσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, οι οποίες έλαβαν χώρα χθες και συνεχίζονται και σήμερα, συζητώνται οι τελευταίες λεπτομέρειες της σύμφωνίας, όπως για παράδειγμα το αν η κάθε πλευρά θα έχει ή όχι δικαίωμα να διορίζει μέλη της στο ΔΣ της εταιρείας, μετά την πώληση του 51%.

Θυμίζουμε ότ..

Fed: Η αύξηση των γεωτρήσεων ανέβασε το κόστος παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου εξακολούθησε να αυξάνεται το τελευταίο τρίμηνο, οδηγούμενη από τον βελτιωμένο τομέα πετρελαϊκών υπηρεσιών, αλλά  παράλληλα αυξήθηκε και το κόστος παραγωγής, σύμφωνα με  έρευνα της Federal Reserve Bank of Dallas.

Περίπου το 65% των 140 επιχειρήσεων ενέργειας που δραστηριοποιούνται ..

Σκληρές μάχες στα πρατήρια βενζίνης

Από το euro2day.gr
«Όσο τα μεγάλα διυλιστήρια εντείνουν την έμφασή τους στον τομέα της εμπορίας και όσο η εγχώρια κατανάλωση καυσίμων κίνησης δεν λέει να ανακάμψει, τόσο θα οξύνεται ο ανταγωνισμός στον χώρο των πρατηρίων βενζίνης, με τις μικρότερες εταιρείες του κλάδου να πιέζονται περαιτέρω».

Αυτό δηλώνει στο Euro2day.gr γνωστός παράγοντας του κλάδου, ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο την πορεία του κλάδου το 2017, που βρήκε..