Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γερμανική ηλεκτροπαραγωγή: επί 25 χρόνια ακλόνητος ο λιγνίτης, ο δικός τους μαύρος χρυσός.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όπως είχαμε δει πριν ένα μήνα, την ώρα που στη χρεοκοπημένη χώρα ο Σταθάκης αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του έργου της Μπιρμπίλη, στη Γερμανία κανένας δεν συζητά πραγματικά για απομάκρυνση απ' το λιγνίτη, το δικό τους μαύρο χρυσό. Ο λόγος είναι ..

Ηλεκτροκίνηση και εναλλακτικά καύσιμα στο επίκεντρο του 1st EcoMobility Conference 2018 - Σημαντικοί ομιλητές

Από το worldenergynews.gr
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της αντιπολίτευσης, θεσμικών φορέων και επιχειρήσεων του κλάδου των καυσίμων, των δικτύων και της αυτοκινητοβιομηχανίας ολοκληρώθηκε στην Αίγλη Ζαππείου το συνέδριο «1st EcoMobility Conference» που διοργανώθηκε από το insider.gr και την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE).  

Βερροιόπουλος: Θα υπάρξουν πολιτικές ενίσχυσης των εναλλακτικών καυσίμων

Στην πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο θέμα των μεταφορών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Βερροιόπουλος λαμβάνοντας υπ' όψιν..

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2018 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το inegsee.gr
Η Ετήσια Έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση για το 2018 έχει ως βασικό της στόχο να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ιδέες μιας διαφορετικής μεθοδολογίας και προσέγγισης για την αξιολόγηση της κατάστασης της οικονομίας, καθώς και να παρουσιάσει τις συνέπειες και τα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη οικονομική πολιτική. 

Η εκτίμηση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ όπως αυτή τεκμηριώνεται από..

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΥΡΚΑΛ

Από το ekeda.gr
Ως γνωστόν μέχρι πρότινος λειτουργούσε στην περιοχή, εργοστάσιο κατασκευής πυρομαχικών του ομίλου ΕΑΣ η πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

Ιστορική βιομηχανία που εγκαταστάθηκε στην περιοχή την δεκαετία του 1930.   Μετά την δεκαετία του 1970 δραστηριοποιήθηκε δίπλα η εταιρεία ΠΕΤΡΟΛΑ  νυν ΕΛΠΕ.

Το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ μετεγκαταστάθηκε με απόφαση των κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα.

Ο χώρος του εργοστασίου αγοράστηκε από τα ΕΛΠΕ.

Για όλα αυτά υπάρχουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΚ

Συναδέλφισσες, -οι

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον Απολογισµό της δράσης του Σωµατείου µας για το 2017 και την οριακή καταψήφισή του, προέκυψαν εξελίξεις για τις οποίες είχαµε προειδοποιήσει µε ανακοινώσεις και περιοδείες, όλους τους εργαζόµενους.

Έτσι από την επόµενη ηµέρα, µετά την απόφαση της ΕΛΚΕ για αποχώρησή της από τις θέσεις που κατείχε στο προεδρείο, παρά τις προσπάθειές µας να µην µπει το Σωµατείο σε περιπέτειες τώρα, αντιµετωπίσαµε..

Επιτυχία ExxonMobil στο τεμάχιο 10 αλλάζει τα δεδομένα

Από το energy.reporter.com.cy
Την εκτίμηση ότι ενδεχόμενη μεγάλη επιτυχία στη γεώτρηση που θα διενεργήσει η ExxonMobil στο τεμάχιο 10, στα τέλη του 2018, θα αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή κατά πολύ, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της E-C Natural Hydrocarbons Company Τσαρλς Έλληνας.

Ο εμπειρογνώμονας εστίασε..

Στις επόμενες δέκα ημέρες κρίνεται το ντιλ Λάτση - Δημοσίου στα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Αν είναι να δώσουν τα χέρια Λάτσης και Δημόσιο για τα ΕΛΠΕ αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, με τη διαπραγμάτευση να γίνεται πλέον σε αρκετά υψηλό επίπεδο, και να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. 

Τα λόγια ανήκουν σε άνθρωπο με γνώση των διεργασιών, που μιλώντας για το επικείμενο ντιλ ανάμεσα στις δύο πλευρές, επισημαίνει..

Aν-αλήτης: Τα ΕΛΠΕ θα είναι το blue chip της χρονιάς και όχι μόνο!

Από το mikrometoxos.gr
Αν και ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο, πιστεύω ακράδαντα ότι τα ΕΛΠΕ θα είναι το blue chip της χρονιάς και όχι μόνο!!!
.
Ενώ θα περίμενε κανείς η μετοχή να είναι στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και της συναλλακτικής δραστηριότητας, εντούτοις αυτή έχει περιέλθει σε βαθύ λήθαργο, με εξαιρετικά χαμηλούς όγκους.
Και μάλιστα σε σημείο (για οσους παρακολουθουν στενα την μετοχη) πολλες φορες στους αγοραστες και στους πωλητες να βρισκουμε εντολες απο τους market makers της μετοχης, ελλειψει αλλων εντολων!!
Δεν ειναι δυνατο..

ΔΕΠΑ: Τι εμποδίζει το κλείσιμο του deal με τη Shell για το φυσικό αέριο

Από το newmoney.gr
Αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Shell στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται για τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στην λιανική και τη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, εξέλιξη η οποία δείχνει να μεταθέτει χρονικά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αρμόδιες πηγές που βρίσκονται κοντά στις πολύμηνες συζητήσεις, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας και εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να κλείσει το ντιλ στα τέλη Μαρτίου, όπως προβλέπουν οι προθεσμίες με τους θεσμούς. Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν..