Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η Ε.Ε. καλεί την Ελλάδα να ενσωματώσει τους κανόνες για τις εκπομπές αερίωv

Από το worldenergynews.gr
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα 3/3/2018 την Ελλάδα να μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από καύσιμα.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε αιτιολογημένη γνώμη..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Μ.Ε

          

ΗΠΑ: Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο η μήνυση πόλεων κατά των εταιρειών ορυκτών καυσίμων

Από το naftemporiki.gr
Το περασμένο έτος, οι αμερικανικές πόλεις του Σαν Φρανσίσκο και του Ώκλαντ κατέθεσαν μήνυση εναντίον πέντε εταιρειών ορυκτών καυσίμων – τις Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil, Shell και BP, στο πολιτειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια. Η αγωγή τους υποστηρίζει ότι οι πέντε εταιρείες είναι όχι μόνο..

Τηv εποχή της ιστορικής παραπληροφόρησης και της διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Από το naftemporiki.gr
Αλ. Τσίπρας: Πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ θέλει η κυβέρνηση

Τη στήριξή του στον αγώνα των απεργών στα ΕΛΠΕ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τρίπρας, υποστηρίζοντας πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Κατά τη σημερινή του συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «τα Ελληνικά Πετρέλαια δεν είναι μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, αλλά ένα..

Κατενάτσιο βλέπει το υπ. Οικονομικών στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Κλίμα δυσαρέσκειας επικρατεί σε όσους παρακολουθούν την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν δείχνουν τον απαραίτητο ζήλο ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Ενώ έχουν συμφωνήσει στη μέθοδο με την οποία θα μειωθεί η παρουσία της ΔΕΠΑ στην αγορά λιανικής, εντούτοις το επόμενο βήμα, αυτό δηλαδή που θα επιτρέψει στα πράγματα να προχωρήσουν, το περιμένουν στο υπ. Οικονομικών και στο ΤΑΙΠΕΔ, "αλλά δεν το βλέπουν", όπως λένε χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές.

Εδώ και ..

Με... άρωμα Ελλάδας οι γαλλικές αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα

Από το energypress.gr
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει ανοικτά μέτωπα με τις αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα, αλλά και η Γαλλία, όσο κι αν τα μεγέθη, αλλά και οι όροι, είναι τελείως διαφορετικοί.

Η κυβέρνηση Μακρόν πρόκειται να οριστικοποιήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας τη νομοθεσία που θα επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, θέτει μεγαλεπήβολους στόχους, προσβλέποντας ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Από το poenergias.gr
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων του γυναικείου
κινήματος για ισοτιμία, ισότητα, αλληλοσεβασμό, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα
δύο φύλα.

Ημέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους τολμώντας να
διεκδικήσουν όσα..

Η Saudi Aramco περνά στην αντεπίθεση - Ξεκινά την δική της «επανάσταση του σχιστόλιθου»

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, πρόκειται να συμμετέχει στην επανάσταση σχιστόλιθου σχεδιάζοντας να ξεκινήσει την παραγωγή μη συμβατικού φυσικού αερίου αυτό το μήνα και να εκμεταλλευτεί αποθέμτα που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν  το Eagle Ford  στο Τέξας.

Οι φυσικοί πόροι της Σαουδικής Αραβίας από σχιστόλιθο και άλλες εναλλακτικά αποθέματα είναι..

«Όπλο» για την Αθήνα και τη Λευκωσία η στροφή των Ην. Πολιτειών στο Δίκαιο της Θάλασσας

Από το hellasjournal.com
Σε μια κίνηση που σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην αμερικανική πολιτική σε ότι αφορά το Δίκαιο της Θάλασσας, το State Department χαιρέτησε χθες τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Αυστραλίας – Ανατολικού Τιμόρ κάνοντας ειδική μνεία στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ως εργαλείο ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. 

Η επίσημη τοποθέτηση των ΗΠΑ σε σχέση με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) πρέπει να αποτελέσει..

Η Ρωσία Επιδιώκει να Αναζωογονήσει τις Υπεράκτιες Επενδύσεις στην Αρκτική

Από το energia.gr
Το κόστος και η πολυπλοκότητα των υπεράκτιων γεωτρήσεων στη ρωσική Αρκτική έχει αποδειχθεί διαχρονικά δυσεπίλυτο πρόβλημα για τις εταιρείες πετρελαίου. Ωστόσο, με την Gazprom πρόθυμη να αναβιώσει το γιγαντιαίο έργο Shtokman και το Κρεμλίνο να προσφέρει γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις, δεν αποκλείεται να ανατέλλει μία νέα εποχή για την Αρκτική.
Οι κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας και οι χαμηλές ενεργειακές τιμές αποτέλεσαν εμπόδιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα στην Αρκτική, αλλά το κύριο πρόβλημα ήταν ότι η περιοχή διαθέτει κυρίως ..