Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Φτάνουν στην Κύπρο τα ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil

Από το energypress.gr
Σήμερα αναμένονται στην Κύπρο τα δύο ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil για να αρχίσουν έρευνες, στους στόχους Άνθεια, Δελφίνος και Γλαύκος του τεμάχιο «10», ενόψει των γεωτρήσεων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο.  

Τα ερευνητικά σκάφη που εξασφάλισε η Exxon Mobil, θα συγκεντρώσουν τεχνικά και γεωλογικά στοιχεία από το τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδε..

Συμμετοχή των ΕΛΠΕ σε Δύο Κοινοπραξίες που Κατέθεσαν Προσφορές για Έρευνες σε Ιόνιο και Δ.-ΝΔ. της Κρήτης

Από το energia.gr
Στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του ΥΠΕΝ (ΦΕΚ 2848 / 11.08.207), διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά Κρήτης, το επιχειρηματικό σχήμα Total (40%, operator), ExxonMobil (40%) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (20%) υπέβαλε σήμερα προσφορές στην ΕΔΕΥ για αυτές τις δύο περιοχές.

Στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης του ΥΠΕΝ (ΦΕΚ 2849 / 11.08.207), διεθνούς διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών για..

ΔΕΠΑ: Αναχώρησε το πλοίο Lalla Fatma που λειτουργούσε ως πλωτή δεξαμενή LNG

Από την capital.gr
Την προηγούμενη εβδομάδα και σε εφαρμογή σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Αλγερινής SONATRACH, αναχώρησε από την Ελλάδα το πλοίο LALLA FATMA, που παρέμεινε στον κόλπο των Μεγάρων για δύο μήνες προκειμένου να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και των πελατών της ΔΕΠΑ κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, ήταν..

ΙΕΑ: Οι ΗΠΑ θα κυριαρχήσουν στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου τα επόμενα 5 χρόνια

Από το worldenergynews.gr 
Η ζήτηση προς το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και οι ΗΠΑ θα εκπληρώσουν ως επί το πλείστον την παγκόσμια ζήτηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα (5/3) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), μέσω της έκθεσής του για τις προοπτικές του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, ο IEA εκτιμά ότι η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην κατανάλωση πετρελαίου τουλάχιστον μέχρι το 2023, ενώ εκτός..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ


Από το pseep.gr 
Την Πέµπτη 01/03/18 πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µεταξύ ∆ιαπαραταξιακής Επιτροπής του ΠΣΕΕΠ και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Σταθάκη, η οποία προκλήθηκε µετά από επιστολή του Σωµατείου µας µε κύριο θέµα συζήτησης την πρόβλεψη 500 εκ. ευρώ στον Προϋπολογισµό του κράτους από την πώληση των µετοχών που συνεχίζει να κατέχει το ∆ηµόσιο στα ΕΛΠΕ.

Από πλευράς Υπουργού τέθηκαν τα τρία επικρατέστερα σενάρια σε ότι έχει να κάνει µε την επιχειρούµενη πώληση µε την εξής σειρά :

Το προσφυγόπουλο που συγκλόνισε στο "Αττίλας 74"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη την περασμένη Πέμπτη σχετικά με το θέμα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, θα περιμέναμε λόγω της ανησυχίας των εργαζομένων αλλά και της σοβαρότητας της κατάστασης το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ να ενημερώσει με επίσημη ανακοίνωση για το τι συζητήθηκε και να είχε ζητήσει συνάντηση και με τον μεγαλομέτοχο ώστε να μαθαίναμε ποια είναι η πρόθεση του στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την πώληση των ΕΛΠΕ. Αντίθετα η προσωπική επιλογή του ''Προέδρου'' του ΠΣΕΕΠ να ''ενημερώσει'' τους εργαζομένους ύστερα από δυο μέρες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο ως γραφική μπορεί να εκληφθεί.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης όμως για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ απορρέουν..

Οικονομικό φόρουμ Δελφών: Η ανάπτυξη μέσω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Α. Μεσόγειο

Από το pronews.gr
Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Δημήτρης Τζώρτζης μίλησε για τους στόχους της εταιρίας του.  Είπε ότι η εταιρία είναι πολύ ισχυρή, με εμπειρία 30 ετών και συνεπώς με υψηλούς στόχους.

Οι στόχοι είναι η επέκταση της ΔΕΠΑ στην λιανική αγορά ενέργειας, η προμήθεια ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, η πλήρης κάλυψη της χώρας μας με την παροχή φυσικού αερίου σε απομακρυσμένες περιοχές, η επέκταση του συμπιεσμένου αερίου και η ανάπτυξη υποδομών. Για τις υποδομές, αναφέρθηκε..