Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ


Bloomberg: Περισσότερα από 340 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην περιοχή Κύπρου, Λιβάνου, Αιγύπτου

Από το energypress.gr
Περισσότερα από 340 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου θα μπορούσε να περιέχει η θαλάσσια περιοχή από την Κύπρο προς τον Λίβανο και την Αίγυπτο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, σε δημοσίευμά του, η περιοχή από..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

                                                  

      Συνάδελφοι –σες
Στις 26-27 ψηφίζουμε για διοικητικό οικονομικό απολογισμό.
Η Συνδικαλιστική Αναγέννηση ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τόσο τον Διοικητικό όσο και τον Οικονομικό απολογισμό.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ τον Διοικητικό καταδικάζεις τα νοσηρά φαινόμενα που παρατηρούνται και συντηρούνται ..

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Από το voria.gr
Τι προκύπτει από μια προσεκτική εξέταση του μετοχολογίου της εταιρείας Cetracore που εξαγόρασε τον όμιλο Μαμιδάκη; Ότι η ρωσική Rosneft ελέγχει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες φήμες της αγοράς που επιμένουν ότι στο παρασκήνιο την ελέγχει πλήρως, αλλά κάτι τέτοιο δεν προκύπτει επισήμως από πουθενά, καθώς το 80% ελέγχεται από λουξεμβουργιανή εταιρεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ - ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

​Την Πέμπτη 15/02/18 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ με θέμα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του προηγούμενου έτους. Το 2017 συνέβησαν πολλά και σημαντικά πράγματα που αφορούν τις εργασιακές μας σχέσεις και πολλές ανακατατάξεις και εξελίξεις στο ΠΣΕΕΠ. 

​Το 2017 υπεγράφη η νέα 3ετής ΕΣΣΕ 2017-2019 και ο Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας για τα ίδια έτη όπου ουσιαστικά επανήλθαν..

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ

Από το gsee.gr
Για ακόμη μία φορά μέλη του ΠΑΜΕ χρησιμοποιώντας κατά τη συνήθη πρακτική των τελευταίων μηνών, τακτικές προπηλακισμών και βίαιων συμπεριφορών κατά συναδέλφων συνδικαλιστών, εισέβαλλαν σήμερα στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων απειλώντας και προκαλώντας υλικές ζημιές.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αυτοπροσδιορίζονται..

Πόσο θα αποτιμηθούν τα ΕΛ.ΠΕ;

Από το newmoney.gr
Ποια θα είναι η κεφαλαιοποίηση των ΕΛ.ΠΕ όταν τα Εbidta ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ, πωληθεί το μερίδιο στην ΔΕΣΦΑ, ξεκινήσει η εξόρυξη πετρελαίου στα οικόπεδα και εισέλθει ο νέος επενδυτής;

Η σωστή απάντηση..

Στα τέλη της εβδομάδας οι εξελίξεις για το ΔΕΣΦΑ - Δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι φάκελοι

Από το energypress.gr
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σχηματίσει πλήρη εικόνα το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την πληρότητα των υποβληθέντων φακέλων των δύο σχημάτων που διεκδικούν το 66% του ΔΕΣΦΑ. Αφενός της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A, και αφετέρου της κοινοπραξίας Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Αν και στην αγορά ακούγεται ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο έκτακτο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στις 15/2 με θέμα Οικονομικός & Διοικητικός Απολογισμός, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να καταψηφίσουμε τον Διοικητικό Απολογισμό, παρότι είχαμε δώσει την θετική μας ψήφο στο κλείσιμο της Σύμβασης, γιατί η απάθεια και η ανικανότητα του Προεδρείου έχει αφήσει την Διοίκηση της Εταιρείας κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη να ερμηνεύει – εφαρμόζει κατά το συμφέρον της την Σύμβαση μας, κάτι που έχει καταστήσει την καθημερινότητα των εργαζομένων αφόρητη. Στον Οικονομικό Απολογισμό από τη..

Τα χημικά προϊόντα από πετρέλαιο έχουν την ίδια επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση με τις εκπομπές οχημάτων

Από το naftemporiki.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), οι εκπομπές των χημικών προϊόντων από πετρέλαιο, όπως αρώματα, καθαριστικά, φυτοφάρμακα και μπογιές, συμβάλλουν εξίσου στην ατμοσφαιρική ρύπανση με τις εκπομπές των οχημάτων.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης ήταν ότι τα προϊόντα αυτά έχουν την ίδια επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση με ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών, παρ’ όλο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν..

Κινητικότητα στην Αν. Μεσόγειο - Θα καταφέρει το αέριο της περιοχής να σπάσει τα δεσμά του;

Από το energypress.gr
Ενδιαφέρουσες εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ότι αφορά το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία για εξαγωγή ποσοτήτων από το Ισραήλ στην Αίγυπτο, τη στιγμή που η Energean ανεβάζει στροφές και στηρίζει χρηματοδοτικά το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα.

Σε συνδασμό με ορισμένες άλλες κινήσεις, οι εξελίξεις αυτές αλλάζουν σε ένα βαθμό τα μέχρι τώρα δεδομένα και ίσως αποτελούν μια μικρή αρχή για να καταφέρει το αέριο της περιοχής να σπάσει τα δεσμά του και να βρει αγοραστές και σε πιο μακρινές αγορές.

Σε πρώτο επίπεδο, υπάρχει..

Ανδρουλάκης: Χαμένη ευκαιρία για τη χώρα το νέο Σύστημα Εμπορίας Ρύπων της Ε.Ε.

Από το energypress.gr
Μια σημαντική ευκαιρία χάθηκε για τη Δυτική Μακεδονία από τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Ρύπων για την περίοδο 2021-2030, εξηγεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Η χαμένη ευκαιρία αφορά τους πόρους που θα μπορούσαν να διατεθούν για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, μέσω του Ταμείο Εκσυγχρονισμού.

Όπως εξηγεί ο κ. Ανδρουλάκης, εφόσον υιοθετούνταν ως έτος βάσης για τον προσδιορισμό των χωρών που θα είχαν πρόσβαση..