Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τα ΕΛΠΕ επενδύουν 27 εκατ. ευρώ για τη σιδηροδρομική σύνδεση ΣΚΑ – Ελευσίνας

Από το metaforespress.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια επενδύουν 27 εκατ. ευρώ για την σιδηροδρομική σύνδεση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών με την Ελευσίνα.

Πρόκειται για την αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής, μήκους 7,5 χλμ., η οποία θα συνδέει την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο με το εν λειτουργία σιδηροδρομικό δίκτυο στο ΣΚΑ.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΠΕ θα..

Συμμαχία ΕΛΠΕ και Motor Oil για το λαθρεμπόριο στην αγορά καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου των πετρελαιοειδών, ΕΛΠΕ και Motor Oil, αναλαμβάνουν την εναλλασσόμενη προεδρία στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Έτσι, από 1ης Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βασίλειος Σεραφειμάκης της AVINOIL (του ομίλου της Motor Oil) και αντιπρόεδρος..

Θωρακίζουν και πάνε για στόχο στο «Καλυψώ»

Από το energypress.gr
Ολοκληρώνεται το προτελευταίο στάδιο θωράκισης στη γεώτρηση, που πραγματοποιεί το Saipem 12000 στον στόχο «Καλυψώ», που βρίσκεται κοντά στο 80% του συνολικού βάθους που προγραμματίζεται να φτάσει το φρεάτιο. Ταυτόχρονα, γίνονται οι ετοιμασίες για το τελικό στάδιο της γεώτρησης, η οποία γίνεται με μικρότερης διαμέτρου σωλήνες, αλλά και με μικρότερες ταχύτητες αφού όσο η κεφαλή του γεωτρύπανου πλησιάζει προς τον στόχο, οι διαδικασίες γίνονται με περισσότερη προσοχή.

Το χρονοδιάγραμμα της γεώτρησης προχωρά ..

Ποιοι σύμβουλοι πήραν τις δουλειές του ΤΑΙΠΕΔ

Από το euro2day.gr 
Περίπου 50 σύμβουλοι, οι μισοί από τους οποίους είναι ξένοι όμιλοι, συμμετέχουν στο εν εξελίξει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποιήσεων (Asset Development Plan - ADP) που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Πρόκειται για χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους οι οποίοι έχουν ..

Fatih Birol: Η Ανάκαμψη του Πετρελαίου Ενδέχεται να Εχει Δύο Οψεις

Από το energia.gr
Η πρόσφατη ανάκαμψη του αργού πετρελαίου σχεδόν σε υψηλό τριετίας ενδέχεται να αιφνιδιάσει τις πετρελαιοεξαγωγικές χώρες που έχουν δεσμευθεί να μειώσουν την παραγωγή τους τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018, καθώς οι υψηλότερες τιμές θα αποτελέσουν επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής από τη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ.

Αυτά δήλωσε στο BloombergQuint ο Fatih Birol, εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) στο..

Προσφορά κοντά στα 400 εκατ. ευρώ ετοιμάζει για τον ΔΕΣΦΑ η κοινοπραξία υπό τη Snam

Από το energypress.gr
Στις 16 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το 66% του ΔΕΣΦΑ, με τα δυο σχήματα που διεκδικούν το πλειοψηφικό πακέτο να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, ετοιμάζοντας τις προσφορές τους.

Άλλωστε, η πρόσφατη συμφωνία της ισπανικής Reganosa με τη ρουμανικήTransgaz, ώστε να καταθέσουν από κοινού προσφορά, δίνει νέο ενδιαφέρον στο διαγωνισμό.

Μέχρι πρότινος, πολλοί προεξοφλούσαν ότι..