Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Γιατί απειλεί με αποχώρηση από την FYROM η ΟΚΤΑ η θυγατρική των ΕΛΠΕ;

Από το bankingnews.gr
Οι τρικλοποδιές που βάζει στην ελληνική εταιρία η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας και τα τρία καυτά προβλήματα

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων και κάποιοι στην Ελλάδα προβαίνουν σε αναλύσεις για τα οφέλη των ελληνικών επιχειρήσεων η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη γείτονα χώρα προβληματίζει. 

Ήδη οι κινήσεις που έχει ή δεν έχει κάνει η κυβέρνηση των Σκοπίων προβληματίζουν..

Η αντλησιοταμίευση "ξεθωριάζει", η νέα "χαρά των εργολάβων" για αποθήκευση ηλεκτρισμού από αιολικά λέγεται "πιστόνι".


Από το greeklignite.blogspot.gr
Σ' ένα πρωτοποριακό πείραμα, για την ανάδειξη της αναγκαιότητας της αντλησιοταμίευσης ως μέσου για την αποθήκευση της τυχαίας/αναξιόπιστης και γι' αυτό πρακτικά άχρηστης ενέργειας των αιολικών, η ΕΕ χρηματοδότησε αδρά το παγκοσμίως διάσημο έργο του Ισπανικού νησιού Ελ Ιέρο, του μικρότερου απ' τα Κανάρια νησιά. Το Ελ Ιέρο είναι στον Ατλαντικό, έχει ένα "θαυμάσιο" και "αξιόλογο" αιολικό δυναμικό, όπως..

ΙΕΑ: Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί περαιτέρω το 2018

Από το worldenergynews.gr
Σε πιθανή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2018 ενδέχεται να προσχωρήσει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), όπως ανακοίνωσε σήμερα (23/1) λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσής για τις προοπτικές της αγοράς πετρελαίου το 2018.

Συγκεκριμένα, ο ΙΕΑ εκτιμά ότι..

Όλη η λίστα με τα 88 νέα προαπαιτούμενα για την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο

Από το dikaiologitika.gr
Στη λίστα δεσπόζει η δέσμευση της κυβέρνησης να δρομολογήσει άμεσα - ψηφίζοντας σχετική διάταξη από τον Μάιο του τρέχοντος έτους - τη μείωση του αφορολογήτου των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ' επάγγελμα αγροτών ένα χρόνο νωρίτερα, από το 2019 αντί από το 2020, αν το ΔΝΤ και οι λοιποί θεσμοί κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ..

Αμφίβολη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ - Πως και γιατί μπορεί να μπλοκάρει η πώληση της εταιρίας

Από το worldenergynews.gr
Δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ στην περίπτωση που η εταιρία υποχρεωθεί να αποσυρθεί από τη λιανική αγορά φυσικού αερίου. 

Αυτό προκύπτει σαφώς από την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που εγκρίνει τον Οδικό Χάρτη της αγοράς φυσικού αερίου για την περίοδο 2017-2022 και δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουαρίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  Στην ειδική αναφορά για τη ΔΕΠΑ , σημειώνεται ότι..