Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Σε ένα ασυνήθιστο δρομολόγιο πλοίο μεταφέρει υγραέριο από το Μεξικό στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Πλοίο που μεταφέρει υγραέριο (LPG) πραγματοποιεί ένα περίεργο δρομολόγιο με αφετηρία το Μεξικό και τελικό προορισμό την Κύπρο.

Το πλοίο ξεκίνησε το παράξενο ταξίδι του από το Μεξικό στις 22 Απριλίου και αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Κύπρο την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές του cFlow και του S&P Global Platts. Το λιμάνι της Λεμεσού αποτελεί..
ένα από τα βασικά σημεία μεταφοράς πετρελαίου στην περιοχή της Μεσογείου. Το υγραέριο σύμφωνα με πηγή της αγοράς που επικαλείται το cFlow προορίζεται για καταναλωτές της αγοράς των γύρω περιοχών της Μεσογείου.

Εκείνο που προκαλεί το ενδιαφέρον, είναι ότι το πλοίο ακολούθησε μια ασυνήθιστη πορεία, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς. Η συνήθης διαδρομή για τη μεταφορά καυσίμων από τον Ατλαντικό προς τη Μεσόγειο πραγματοποιείται είτε μέσω των ακτών του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών είτε μέσω των ανατολικών ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιπλεόν,το Μεξικό ανήκει στους κλασσικούς εισαγωγείς υγραερίου από τις ΗΠΑ, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες. Aρκεί να αναφερθεί ότι το 2017 το Μεξικό εισήγαγε 48,5 εκατομμύρια βαρέλια αμερικανικού LPG.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου