Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Επανιδρύεται και με τη "βούλα" το μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Από το energypress.gr
Επανιδρύεται και επισήμως το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου” με απόφαση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας-Θράκης που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Πιο αναλυτικά, αποφασίζεται η έγκριση επανίδρυσης της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology», από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι..
η Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και η παροχή στους φοιτητές εξειδικευμένων γνώσεων στις διεργασίες κυρίως της upstream πετρελαϊκής βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένων και των μεθόδων διοίκησης και διαχείρισης αυτών.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο ΠΜΣ επιδιώκει και στην απόκτηση γνώσεων από τη διενέργεια επιστημονικής έρευνας στο υπόψη γνωστικό αντικείμενο (research driven education).

Σκοπός του προγράμματος είναι ιδία:

α) Η εκπαίδευση και προετοιμασία στελεχών που θα απασχοληθούν στη βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου (upstream) με συνδυαστικές γνώσεις στις διεργασίες που συντελούνται στη μεταφορά και αποθήκευση των υδρογονανθράκων (midstream) καθώς και στη διύλιση και κατανάλωση αυτών (downstream).

β) Η παροχή των απαραίτητων υψηλού επιπέδου γνώσεων με σκοπό την ανάπτυξη επιπλέον ικανοτήτων, δεξιοτήτων και αξιών για την προετοιμασία εξειδικευμένων επιστημόνων που να γνωρίζουν τις σύγχρονες τεχνολογίες της μηχανικής πετρελαίου αλλά και τις επιχειρηματικές, γεωπολιτικές, και περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου.

γ) Η προετοιμασία και ανάπτυξη μηχανικών πετρελαίου ικανών να στελεχώσουν την πετρελαϊκή βιομηχανία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις του υπόψη γνωστικού αντικειμένου σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου