Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν δραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη 9/5/2018.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση 719.000 βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές μειώθηκαν..
κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως στα 5,4 εκατομμύρια βαρέλια, τα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Παράλληλα η δραστηριότητα των διυλιστηρίων  επιβραδύνθηκε την τελευταία εβδομάδα και η παραγωγή έφθασε σε ένα νέο ρεκόρ 10,7 εκατομμυρίων bpd. Ωστόσο, τα εβδομαδιαία στοιχεία για την παραγωγή είναι μεταβλητά και συχνά προσαρμόζονται σε μηνιαία στοιχεία που διαρκούν μερικές εβδομάδες.

"Αυτό μπορεί να είναι μία από τις πιο αναδυόμενες αναφορές που έχω δει - ακόμη και με την εγχώρια παραγωγή να ανέρχεται σε 10,7 εκατομμύρια bpd", δήλωσε ο John Kilduff, εταίρος του ενεργειακού hedge fund Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων στοιχεία, οι τιμές αυξήθηκαν. Ωστόσο, το πετρέλαιο κινήθηκε υψηλότερα μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να αποσυρθεί από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και να επαναφέρει κυρώσεις που ενδέχεται να περιορίσουν την προσφορά.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. ξεπέρασαν τα υψηλά επίπεδα της ημέρας, κινήθηκαν υψηλότερα κατά 2,7% στα 70,87 δολάρια το βαρέλι στις 10:41 π.μ. EDT (1441 GMT). Το Brent σημείωσε άνοδο 2,8% φθάνοντας στα 76,90 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα στο κόμβο παράδοσης Cushing, της  Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.

Οι ροές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 75.000 bpd. Τα ποσοστά χρήσης μειώθηκαν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,4.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 450.000 βαρελιών. 

Τα συμβόλαια βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 2.1674 δολ. το γαλόνι, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017, και σημείωσαν άνοδο 2,3% την ημέρα.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, υποχώρησαν κατά 3,8 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου