Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Reuters: Σε χαμηλό έτους η παραγωγή πετρελαίου του OPEC τον Απρίλιο

Η παραγωγή πετρελαίου των κρατών μελών του OPEC υποχώρησε τον Απρίλιο σε χαμηλό ενός έτους εξαιτίας της συρρίκνωσης της παραγωγής στη Βενεζουέλα και της μειωμένης προσφοράς από τις χώρες παραγωγούς της Αφρικής, σύμφωνα με έρευνα του Reuters η οποία δείχνει ότι ..
η συμμόρφωση με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πέτυχε νέο ρεκόρ.

Οι χώρες του OPEC παρήγαγαν 32,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως αυτό το μήνα, διαπιστώνει η έρευνα, μειωμένα κατά 70.000 βαρέλια σε σχέση με το Μάρτιο. Το συνολικό μέγεθος του Απριλίου είναι το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Ο OPEC μειώνει την παραγωγή κατά περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία και άλλες χώρες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό να ξεφορτωθούν την πλεονάζουσα προσφορά. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2017 και θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2018.

H προσήλωση των παραγωγών στη συμφωνία αυξήθηκε στο 162% των συμφωνηθεισών περικοπών από το αναθεωρημένο 161% το Μάρτιο, διαπίστωσε η έρευνα. Δεν υπήρχε, ξανά, καμία ένδειξη ότι η Σαουδική Αραβία ή άλλοι μεγάλοι παραγωγοί έχουν αυξήσει σημαντικά την παραγωγή για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες τιμές ή για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη Βενεζουέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου