Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΕΛΠΕ: Υπεγράφη το Μνημόνιο Μεταξύ των Βασικών Μετόχων για την Πώληση του Πλειοψηφικού Πακέτου

Από το energia.gr
Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν και επίσημα την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των βασικών μετόχων για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρει:


«Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συνέχεια της από 20 Μαρτίου 2018 ανακοίνωσης της, καθώς και της ενημερωτικής επιστολής που έλαβε από τους βασικούς μετόχους της, PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S. A ( POIH) και ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ και η ΡΟΙΗ υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 Μνημόνιο Κατανόησης ( Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ ( www. hradf. com)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου